De tijd gaat snel. Het is alweer december. Het jaar zit er bijna op. Nog vier weken en we begroeten het nieuwe jaar. Ook bij ons gaat het allemaal vlot: nog twee maanden en Hilko is vertrokken naar Australië en Annewyke is bezig met haar laatste jaar van de studie (hoewel…).

We hebben afgelopen week het vliegticket voor Hilko gekocht. Hij vertrekt op 31 januari richting Melbourne. Daar komt hij dan 2 februari aan. Het is een flinke vlucht. Hij hoeft maar één keer over te stappen in Jakarta. Toch zijn die data wel een beetje vertekenend. Hij vertrekt ’s avonds en komt ’s morgens aan. Hij is ‘slechts’ zo’n 31 uur onderweg. Alles is geregeld, alleen zijn verblijfplaats moet nog geregeld worden.

Hilko blijft tot en met juli in Australië. Dan zit het schoolseizoen voor hem erop en gaat hij nog een vakantiereis maken. Eerst naar Nieuw Zeeland en dan door naar Amerika. Dat is tenminste de bedoeling. Charlotte komt hem als het goed is tegen het einde van het schoolseizoen in Australië nog even begeleiden. Wanneer en hoe precies, dat is nog niet bekend. Ik bekijk het allemaal vanuit Nederland.

Annewyke is nu aan de slag in haar senior coschappen-jaar. Dat betekent twee langere coschappen van elk drie maanden en een wetenschappelijke stage. Het eerste van die coschappen is nu op de kinderafdeling van het ziekenhuis in Boxmeer. Daar zit ze nu twee weken en zo te horen bevalt het daar prima. Het is er druk met allerlei verschillende gevallen; ze leert er weer veel en het gaat erg goed.

Het tweede coschap en de wetenschappelijke stage kan ze in Zwolle doen. Ze heeft dus de woning in Nijmegen per 1 maart opgezegd. Ze moet in de tijd daarna nog wel eens in Nijmegen zijn, maar de relatie met haar huisbazin is zo goed, dat ze die keren er nog wel mag logeren. Prima vooruitzicht dus.

Na dit jaar is Annewyke basisarts. Dat betekent nog niet dat ze helemaal klaar is met de opleiding. Dan begint eigenlijk de specialisatie pas. Maar dat gebeurt dan op 1 plek, waar ook op gesolliciteerd moet worden. En daar krijgt ze dan ook voor betaald. Afhankelijk van welk vervolg Annewyke precies kiest, kan het nog wel zo maar zes jaar duren voordat ze echt helemaal klaar is. En ook dan zal er vast nog regelmatig bijgeleerd moeten worden.

Maar het loopt allemaal dus goed. Ook met Charlotte en mij loopt het goed. Charlotte is zoals altijd druk aan het werk en ik volg braaf mijn weekprogramma, waarop nu dus stond dat ik een stukje voor mijn website moest schrijven. Bij deze dus.

Vorige week is het Keukentafelgesprek geweest. Dat verliep goed. Het was een prettig gesprek en de uitkomst was ook wat wij wilden: alles blijft zoals het was. Ik ben zoals al eerder geschreven ook bezig met een beweeg- en voedselprogramma. Ook dat loopt goed: inmiddels zit ik op de helft van wat er in ieder geval af zou moeten. Nog even volhouden dus. Maar dat gaat goed. Het kost mij geen enkele moeite om dingen als cola, chips en dergelijke te laten staan. Het lijkt er haast op dat dat wordt geregeld in het deel van de hersenen dat geraakt is.

Wel moet ik iets beter mijn grenzen in de gaten houden. Zeker de afgelopen weken bleek ik enkele keren over die grens te zijn gegaan. Dat merk ik dan pas achteraf. Deze week was het wel weer wat beter, maar het is lastig voor mij om de grenzen echt goed te bewaken. Het zal dadelijk ook weer voorbij komen in het gesprek met mijn begeleidster. Een volgende keer zal ik wat uitgebreider daarover vertellen. Nu eerst nog even een kwartier rust voor Anne komt.

Gepubliceerd 4-12-2015

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in