Ik moet het toch nog even over voetbal hebben. En dan niet zozeer over de resultaten of het vertoonde spel, maar over mijn gevoelens erbij. Of beter, het ontbreken daarvan. Gisteravond speelde Nederland de achtste finale op het WK tegen Mexico. Snel in de tweede helft kwam Mexico op een 1-0 voorsprong en pas in de 88e minuut lukte het Nederland om gelijk te komen, met een paar minuten later een winnende strafschop. Je zou zeggen, dat het tot flinke spanning zou moeten leiden, maar dat was bij mij niet het geval.

Volkomen ontspannen heb ik de wedstrijd bekeken en er kwam geen moment een zenuwachtig gevoel of iets dergelijks bij mij op. En dat kwam niet door een overmatig vertrouwen in Nederland. Het lijkt weer een uitvloeisel van het herseninfarct. De emoties zijn voor een groot deel verdwenen en dat bleek dus nu ook weer. En dat schrijf ik nu ook met droge ogen op, maar wel met een beetje verwondering dat het zover kan komen.

Het is niet zo, dat ik voetbal niet leuk meer vind. Integendeel is te zwaar gezegd, maar ik vind voetbal nog steeds aardig om te bekijken. En dus kijk ik nog steeds naar alle wedstrijden op het WK en bedenk ik welke ploeg van mij wel of niet door mag. Maar als een andere ploeg scoort of wint, ook dat is geen enkel probleem. Als Nederland uitgeschakeld was, dan had ik nog met evenveel ‘plezier’ het WK gevolgd.

Toch is het wel goed dat Nederland doorgaat. Zo kan de oranjegekte in Nederland nog verder toenemen en dat is toch ook wel interessant om te volgen. En gezien de tegenstander van Nederland in de kwartfinale, Costa Rica, is de kans op het halen van de halve finale ook groter dan 50%. Voor voetballiefhebbers dus een aangename tijd. En daar komt nog bij, dat de seizoenkaart van PEC Zwolle binnen is en de eerste oefenwedstrijd ook weer gespeeld en ruim (want met 13-0) gewonnen.

Gepubliceerd 30-6-2014

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in