JP Crawford
JP Crawford in een nieuwerwetse reclamefoto van de Mariners

Alweer 11 dagen geleden heb ik voor het laatst wat geplaatst over de Seattle Mariners. Toen kon ik behoorlijk positief zijn. Ze hadden net een goede thuisserie achter de rug maar waren minder begonnen aan de volgende serie uitwedstrijden. Ze stonden toen op 12 gewonnen en 10 verloren wedstrijden. Inmiddels staan ze op 14 gewonnen en 18 verloren wedstrijden.

Het gaat dus niet zo geweldig. Vooral de slagploeg is nog zwak. En de pitchers kunnen het slaggeweld niet zodanig keren dat de Mariners alsnog aan het langste eind trekken. Ook Logan Gilbert, die in de maand april een teamrecord ERA van 0.40 wist te scoren, moet nu meer punten toestaan. ERA staat voor Earned Run Average, oftewel het aantal punten dat een pitcher moet toestaan aan de tegenstander.

Eén startende pitcher is al teruggestuurd naar de Minors om nog wat aan zijn techniek te schaven. Daarvoor is een andere pitcher ‘omhoog’ gehaald, George Kirby, een veelbelovende rookie. Kirby begon in ieder geval goed aan zijn campagne in de MLB. Hij gooide in 6 innings 7 spelers uit en wist het scorebord leeg te houden. Hopelijk weet hij die vorm vast te houden als hij morgen de tweede wedstrijd van de Mariners tegen de Mets start.

Volgende wedstrijden

Na drie wedstrijden tegen de New York Mets spelen de Mariners er drie tegen de Toronto Blue Jays en vervolgens vier tegen de Boston Red Sox. Allemaal uitwedstrijden tegen ploegen die het normaal gesproken goed doen. Alleen de Red Sox vallen nog zwaar tegen met een nog slechter tussenresultaat dan de Mariners (11-20). De Mets hebben echter al 22 van de 33 wedstrijden gewonnen en de Blue Jays staan op 17-15, dus dat zullen zware wedstrijden worden.

Van de komende 10 wedstrijden kan ik er 3 kijken, 2 helemaal en 1 in ieder geval ruim een uur. Ik hoop dat die wedstrijden in ieder geval gewonnen worden, zoals tot nu toe de meeste wedstrijden die ik kon zien. De andere wedstrijden zijn midden in de nacht, meestal om 10 over één. Na die wedstrijden plaats ik weer een tussenstand.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in