Stadion de Vijverberg
Stadion de Vijverberg, het stadion van De Graafschap

Zo’n twaalf jaar geleden werkte ik voor de gemeente Rheden als beleidsmedewerker Sport, Kunst en Cultuur. In dat kader had ik ook contact met de Gelderse Sport Federatie (GSF). Natuurlijk kregen we het ook over voetbal en mijn favoriete club PEC Zwolle. PEC Zwolle speelde toen in dezelfde divisie als De Graafschap. Voor de wedstrijd in Doetinchem werd ik dan ook uitgenodigd door de GSF. Van de GSF was daarbij niemand aanwezig, we konden gebruik maken van hun kaart. En we, dat waren Hilko en ik.

Op die dag (het zal vast een vrijdag geweest zijn) haalde ik Hilko dus van het station in Dieren op en trokken we naar Doetinchem. Daar kregen we de kaarten en gingen het stadion in. De kaarten waren voor twee plekken op de hoofdtribune en dat had diverse voordelen. Belangrijkste was dat we in het warme restaurant konden zijn tot vlak voor het begin van de wedstrijd en ons daar in de pauze ook weer konden opwarmen. Het was namelijk extreem koud die dag. Volgens mij ging de temperatuur aardig richting de -10 graden. Maar we hoefden dus niet de hele tijd in de kou door te brengen.

In dat seizoen maakte De Graafschap een betere periode door dan PEC Zwolle. Uiteindelijk werd De Graafschap ook kampioen en promoveerde dus naar de eredivisie. Maar daar was op het veld weinig van te merken. De Graafschap kwam nog wel met 1-0 voor, maar verder was het een en al PEC Zwolle wat de klok sloeg. Uiteindelijk wonnen ‘we’ met 4-1. Je kunt dus wel zeggen dat Hilko en ik ons vermaakt hebben.

En daarna moesten we nog naar huis. We hadden toen nog geen navigatie in de auto, maar ik dacht het wel vrij makkelijk te vinden. Maar blijkbaar ging ik in het eerste stukje meteen even verkeerd, waardoor we niet op de snelweg uitkwamen, maar binnendoor moesten. Met het koude weer en de gladheid geen sinecure. Maar mede gezien de overwinning en de stemming waarin we waren, was dat eigenlijk niet echt een probleem. We kwamen uiteindelijk denk ik een kwartier of een half uur later thuis aan dat had gekund.

Ik moest hieraan denken omdat ik gisteren iets geschreven heb bij de eerste wedstrijd van het komende seizoen. Dan speelt PEC Zwolle thuis tegen De Graafschap. De laatste paar wedstrijden tegen De Graafschap verliepen over het algemeen goed voor PEC Zwolle en het is te hopen dat die komende wedstrijd ook zo verloopt. Nog een kleine maand en het is zover (7 augustus om precies te zijn).

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in