PEC Zwolle
Hoe dan ook, daar zit ik volgend seizoen weer.

Voor de wedstrijd zagen we het al helemaal zitten: bij een overwinning zou PEC Zwolle zeker voor even boven de degradatiestreep staan. Maar aan het eind van de wedstrijd was vrijwel zeker dat we het volgend seizoen in de Keuken Kampioen divisie moeten doorbrengen. In de blessuretijd scoorde Go Ahead de 0-1 en daar kon PEC Zwolle niets meer aan veranderen.

PEC Zwolle blijft zo laatste staan en wordt handhaving wel erg moeilijk zo niet onmogelijk. Volgende week moet er dan gewonnen worden in de thuiswedstrijd tegen AZ. Dat hoop ik natuurlijk wel, maar verwachten doe ik het niet.

Van te voren hoopte ik op 1 van 2 scenario’s: oftewel al snel een duidelijke voorsprong of een moeizame wedstrijd die in de blessuretijd door PEC beslist zou worden. Het leek lang op die tweede optie uit te draaien. Na een drievoudige wissel halverwege de tweede helft kwam er wel meer pit in het Zwolse spel, maar echt grote kansen leverde dat niet op.

Go Ahead had ook weinig in te brengen. Zo leek het op een bloedeloos gelijkspel uit te lopen, totdat Go Ahead na anderhalve minuut in de blessuretijd toch nog het goal vond.

Helaas wist een klein deel van het publiek toch weer de aandacht op een verkeerde manier op zich te trekken. Ze trokken een zwart doek over zich heen (om onherkenbaar te zijn voor de camera’s) en staken vuurwerk af. Daardoor lag het spel even stil. Later gooiden ze ook nog met spullen. En na de wedstrijd vonden ze het nodig de spelers van PEC Zwolle verwijten te maken. Je mag hopen dat er toch de nodige van zijn herkend.

Helaas moet ik mijn goede moed langzamerhand opgeven. Maar ja, je weet nooit. Punten mogen niet meer weggegeven worden, om te beginnen tegen AZ. De derde plaats van onderen is nog niet uit het zicht. Volgende week maar weer zien en nog een beetje blijven hopen.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in