We zitten inmiddels halverwege de feestdagen. De kerstdagen liggen alweer twee dagen achter ons en over drie dagen is het oud en nieuw. Dat betekent dus ook enkele rustige dagen wat betreft de radio en überhaupt de activiteiten. Deze twee weken is er geen tafeltennis op woensdagochtend en ook geen vergadering van GroenLinks op donderdagavond. Ik kan een aantal keer uitslapen, wat blijkbaar ook wel nodig is. Het slapen ging tenminste vanzelf tot zo ongeveer half elf.

Qua sport is het ook rustig. Het Nederlandse voetbal ligt stil. Er is nog wel wat Engels voetbal. Vandaag heb ik daar samen met Hilko naar gekeken, terwijl we ondertussen naar de top 2000 luisterden. Het waren niet echt goede wedstrijden, maar wel spannend. En nu is de laatste ronde van de NFL bezig, tenminste van het gewone seizoen. Vanaf volgende week zijn de play-offs. De Seahawks doen in ieder geval mee in de play-offs. Als ze vanavond winnen gaan ze zelfs als eerste de play-offs in en hebben gedurende hun hele deelname daarin thuisvoordeel. Alleen de finale, de Superbowl, is niet in Seattle. Maar dat moeten ze eerst maar weer zien te behalen.ik had gehoopt deze weken al wat te kunnen doen voor de nieuwe situatie bij de radio. In februari hebben we een nieuwe website, gebruiken we een nieuwe werkomgeving en starten nog wat andere zaken. Maar helaas is er nog weinig te doen. Pas in januari krijgen we meer toegang tot diverse nieuwe omgevingen. Dat betekent dus nog even geduld hebben.

Inmiddels ben ik een boek aan het lezen. Het is een boek dat we al even hadden staan, maar waar ik nog niet in begonnen was. Het heet ‘Nieuw Amsterdam’ met als ondertitel ‘De oorsprong van New York’. Schrijver Russell Shorto beschrijft daarin de beginfase van wat nu New York is. Dat is een Nederlandse fase. Het is vrij bekend, dat New York oorspronkelijk een Nederlandse nederzetting was. Maar Amerikanen hielden er nogal van om die geschiedenis als nietszeggend te beschouwen. Volgens hen begon New York pas echt te leven nadat het door de Engelsen was overgenomen. Shorto laat zien, dat dat onterecht is en dat veel van wat tegenwoordig als typisch Amerikaans wordt gezien, z’n oorsprong in de Nederlandse tijd van New York vindt. Dat is interessant en het geeft ook nog een aardig beeld van hoe Nederland zelf in die tijd ervoor stond. De beginfase heb ik inmiddels gelezen, het tweede deel gaat over de versteviging van de kolonie. In het derde deel komt dan nog de laatste fase plus de overdracht aan de Engelsen aan bod. Misschien schrijf ik er later nog wat over als ik het boek uit heb.

Gepubliceerd 28-12-2014

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in