Het is alweer half oktober. De tijd gaat wel snel, moet ik zeggen. En dus is het ook weer tijd voor een grote schoonmaak. Vooral buiten uiteraard en graag door een deskundige gedaan. Zoals je op de foto ziet, is tuinbedrijf het Kleine Veer weer langs geweest om de tuin helemaal op te ruimen. Het is nu weer een fraaie kale boel achter. Kaal, maar niet vervelend dus. Wel een groot verschil met hoe het eerst was. Maar we kunnen de winter in ieder geval met vertrouwen tegemoetzien.

Het lijkt deze week al wel een beetje winter. Niet zozeer omdat het vriest en sneeuwt, maar omdat het in vergelijking met de afgelopen tijd een stuk frisser is. Maandagochtend was het echt vrij extreem, toen er ook nog een tijd mist was. Ik ging fietsen in de mist, en merkte al snel dat het echt koud was. Volgens mij was het onder de vijf graden. Wel even wennen na een tijd van fraai weer. Mijn rechterhand, die ik steeds aan het stuur hield, werd aardig rood van de kou. Maar ik heb het volgehouden. En zoals het hoort bij mist, op een gegeven moment trok die op en kwam er een fraaie zon tevoorschijn. Echt warm kon ik er niet meer van worden, dat gebeurde thuis, maar fijn was het wel.

Deze week is Hilko begonnen met werken. Hij doet het een en ander bij Kuehne en Nagel. Dat is prettig voor hem, want zo is hij bezig en kan hij geld verdienen om ons nog wat terug te betalen van zijn reis naar Australië. Het is nog even zoeken voor het uitzendbureau naar de juiste tijden dat hij kan werken, maar dat komt vast wel goed de komende weken.

Annewyke verveelt zich een beetje. Logisch na al die jaren hard studeren. Maar het definitieve einde van de studie en het begin van de volgende fase komt steeds dichterbij. Nog een maand en dan hoort ze officieel of ze geslaagd is, wat volgens mij slechts een formaliteit is. En ergens in de weken daarna is de uitreiking van haar master bul. En dan zou de assistent-arts fase kunnen beginnen. Eens zien waar ze dan terecht kan. Daar is ze nu uiteraard al enigszins mee bezig.

Volgende week is het schoolvakantie. Maar alleen Charlotte merkt dat natuurlijk wat duidelijker dan de anderen. Annewyke heeft al een paar weken ‘vakantie’, en Hilko werkt gewoon door. En dat laatste geldt ook voor mij. Maar volgende week gaan Charlotte en Annewyke een paar dagen weg. Genieten van een korte vakantie, altijd goed. Hilko en ik overleven dat wel.

Gepubliceerd 14-10-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in