Gisteravond heb ik mijn laatste eindredactievergadering bij RTV ZOo gehad. Ik moest wat duidelijkere grenzen trekken om het een en ander vol te kunnen houden en het lidmaatschap van de eindredactie is daar onder andere de dupe van. Ik beperk mij voorlopig wat meer tot de nieuwsredactie. Ook doe ik wat minder voor tv, maar dus niet helemaal niets. Ik hoop wel wat extra hulp daarbij te krijgen.

Op zich gaat het goed. Met het beweeg- en sportprogramma gaat het prima. Ik val flink af en het eten hou ik goed vol. Het is inmiddels vrij normaal om elke ochtend en tussen de middag vier boterhammen te eten in plaats van twee en ook de kleinere hoeveelheid avondeten is genoeg. Met de tussendoortjes erbij heb ik totaal geen honger en mede daardoor ook geen behoefte aan chips of iets dergelijks.

Maar ik merkte de vrijwillige werkdruk bij RTV ZOo te hoog opliep. Ik hield zaken wat minder makkelijk vol en moest meer rust nemen. Tijd dus om de grenzen weer eens duidelijk te bepalen. Bij het op een rijtje zetten van wat ik allemaal deed, bleek het inmiddels een aardige lijst te zijn geworden. Met dat lijstje ben ik gaan kijken wat ik nog wel en wat ik niet meer wilde doen. Een enkele zaak was simpel, zoals het beheer van Office 365, het communicatiesysteem binnen RTV ZOo. Hoewel dat niet veel werk was, was het toch simpel te stoppen.

Het lidmaatschap van de eindredactie betekende elke twee, drie weken een avondvergadering. Met daarnaast eigenlijk ook nog een geregelde bijeenkomst van de nieuwsredactie plus de wekelijkse GroenLinks-vergaderingen was dat wel wat veel. Oftewel, een streep erdoorheen.

Op dit moment ben ik eigenlijk de enige die programma’s op tv zet. Dat betekent onder andere dat ik regelmatig moet kijken of er programma’s klaar staan. Ik blijf nog wel programma’s klaar zetten, maar wil dat niet meer in mijn eentje doen.

Wel blijf ik dus op de normale momenten (maandagmiddag, donderdagochtend en zaterdag) berichten op de website, kabelkrant en dergelijke plaatsen. Ook blijf ik met twee anderen leiding geven aan de nieuwsredactie, die de komende tijd verder uitgebreid wordt. Nu is er nog een aparte redactie voor het plaatsen van berichten en een aparte voor het nieuwsprogramma op de radio, maar die worden samengevoegd. Daarmee hopen we de nieuwsvoorziening nog verder te verbeteren.

En zo wordt het hopelijk weer wat duidelijker wat mijn grenzen zijn. Nu maar eens kijken of het mij ook lukt me aan die grenzen te houden. Ik ga in ieder geval mijn best doen. En de komende weken, rond kerst en oud en nieuw, zal het sowieso wat rustiger zijn op de redactie. Dat scheelt dus ook al.

Gepubliceerd 18-12-2015

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in