Gijs de Lange is afgelopen week overleden. Ik wist eerlijk gezegd niet wie Gijs de Lange was, maar door de link met Klokhuis in de titel ging ik toch kijken. En toen bleek dat ik Gijs de Lange wel degelijk kende. Ik kijk nog steeds regelmatig naar het Klokhuis en vind vooral de ‘Kantoor-uitzendingen’ erg leuk en informatief. Gijs de Lange speelt daarin Ben Kokkelman, de baas van het kantoor. Maar dat is niet het enige waar ik Gijs de Lange van. Hij speelde ook veel verschillende rollen in de diverse series van ‘Welkom in de Geschiedenis’. Dat zijn leuke en leerzame series over periodes in de geschiedenis.

Maar het bleek bij het lezen van de necrologieën dat hij veel meer heeft gedaan en betekend in de cultuursector. Zo las ik dat hij de shows van Alex Klaassen, Showponies 1 en 2 en Snowponies, heeft geregisseerd. En ook diverse andere musicals regisseerde hij. Maar daar bleef het niet bij, hij regisseerde ook een paar opera’s. Op de site van de NOS staan een paar cijfers die aangeven hoe belangrijk hij was: meer dan 70 rollen op toneel, vijftig in films en op televisie en 121 theaterproducties.

Gijs de Lange is op 65-jarige leeftijd overleden, waarschijnlijk aan de gevolgen van longfibrose. Ik kwam de video tegen die bij dit bericht staat. Daarin komen vooral zijn rollen in het Klokhuis en Welkom in de Geschiedenis naar voren. Een aardig, maar zeer beperkt overzicht van zijn aandeel in die producties. Er zullen nog regelmatig herhalingen te zien zijn met Gijs de Lange in een rol. Helaas niets nieuws meer.

Het is toch jammer dat je iemand soms pas echt leert kennen na zijn of haar overlijden.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief, met name bij de lokale omroep in Zwolle. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in