Terwijl Hilko in de bus zit om van New Orleans naar Atlanta te gaan (slechts 8.30 uur rijden), zit ik weer achter de computer om een stukje te schrijven. Met die busreis komt Hilko weer een uurtje dichter bij thuis, oftewel, het tijdsverschil is dan nog slechts drie uur. Alleen blijft hij nog wel een tijd in die tijdzone. Maar de thuiskomst komt steeds dichterbij. Nog slechts drie weken.

Eigenlijk is het verder rustig. Charlotte is en blijft flink aan het werk met de diverse roosters en Annewyke met haar wetenschappelijke stage. Ik doe ook normaal mijn gewone programma, maar merk wel dat het bij de radio een stuk rustiger is vanwege de vakantie. Zoals al eerder gemeld: dat betekent niet dat ik niets te doen heb, maar ik heb nu de kans om wat andere zaken op te pakken. Zaken, die anders mogelijk zouden zijn blijven liggen. (Blijft toch mooi, vier volledige werkwoorden achter elkaar (waarvan één in de verleden tijd, maar vooruit).)

Zo ben ik bezig om enkele aanpassingen op de website en andere programma’s die we gebruiken, erdoor te krijgen. Voor een beperkt deel gaat dat om duidelijke fouten. Voor een groot deel zijn het wensen na zo’n anderhalf jaar gebruik van die middelen. We weten inmiddels een stuk beter wat wel en niet goed is en wat dus aangepast zou moeten worden. Zaak is nu om die wensen ook gerealiseerd te krijgen.

De komende week is collega Martin weer terug van vakantie. Dan is het de bedoeling dat we verder gaan met de opzet van de nieuwe nieuwsredactie. Daar heb ik geloof ik eerder al wel iets over geschreven. Het is de hoogste tijd om daaraan te gaan werken. De tijd gaat snel en voor je het weet is de vakantie alweer voorbij en komen we om in de persberichten. Dan moet alles staan.

Ook op tv-gebied komen er veranderingen. Vanaf september of oktober start er een nieuwe programmering met allerlei programma’s waar nu aan gewerkt wordt. Ook is het de bedoeling om een wekelijks nieuwsprogramma te maken en daarnaast zal er meer aandacht zijn voor sport. Ook dat zijn zaken waar ik de komende weken mee bezig ben. Zo probeer ik de vakantierust op journalistiek gebied goed te gebruiken voor andere zaken en er mede voor te zorgen dat we straks prima aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen.

Tussendoor gaan Charlotte en ik nog een weekendje weg. Naar Arnhem om precies te zijn. Van zaterdag tot en met maandag verblijven we in het hotel op Papendal, een plek waar we in het verleden regelmatig kwamen. Voor tafeltennis en voor mijn MBA-opleiding sportmanagement. Alhoewel, die activiteiten waren in het sportcentrum, en af en toe gingen we in het hotel wat eten en/of drinken. Ook was er weleens een vergadering van de NTTB in de tijd dat ik nog voorzitter was van Tafeltennis Zwolle (en andere functies binnen de tafeltenniswereld had). Maar dat is alweer een tijd geleden.

We gaan er niet zitten vanwege de sport, maar om Arnhem en omgeving onveilig te maken. Burgers Zoo is een plek die we gaan bezoeken, de Veluwe zal ook niet onaangetast blijven en het centrum van Arnhem zal ook niet veilig zijn voor ons. En verder rustig aandoen uiteraard. We zien nog wel wat het programma precies wordt.

Gepubliceerd 29-7-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in