Telstar - PEC
Telstar - PEC (foto website PEC Zwolle)

De tweede wedstrijd voor PEC Zwolle liep op rolletjes. Al na 9 minuten stonden de Zwollenaren met 0-2 voor door doelpunten van Chardi Landu in de tweede en Tolis Vellios in de 9e minuut. Na de wedstrijd van vorige week had ik al geschreven dat Landu nog in een fase zit dat hij de ene wedstrijd geen gat in een pakje boter slaat, en in een volgende wedstrijd de sterren van de hemel kan spelen. Da laatste deed hij vandaag door ook het derde doelpunt te scoren. Dat gebeurde overigens na een assist van keeper Jasper Schendelaar.

In de tweede helft kon PEC Zwolle rustig aan doen. Vijf spelers werden gewisseld, maar dat kon de pret niet drukken. Luis Görlich scoorde zijn eerste doelpunt voor PEC Zwolle en vlak voor het einde kon Thomas van den Belt zijn kunstje van vorige week herhalen door uit een corner met de kop te scoren. Eindstand werd dus 0-5. En daarmee stegen de Zwollenaren ook naar de voorlopige eerste plaats op de ranglijst.

Deze uitslag biedt perspectief voor de rest van het seizoen. De eerste wedstrijd was nog wat moeizaam, maar deze ging soepel. Nu kijken of ze deze vorm vast kunnen houden volgende week in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo.

Het was wel even wennen om de wedstrijd te volgen zonder rechtstreekse beelden. Gelukkig scoorden ze dus redelijk wat en kwamen die goals wel steeds op tv. En door de score kon je ook wel het beeld krijgen dat PEC Zwolle een prima wedstrijd, en zeker een prima eerste helft, speelde. Maar hoe de verschillende spelers het deden en waarom bijvoorbeeld Bram van Polen aan het begin van de tweede helft werd gewisseld, werd niet duidelijk. Maar de uitwedstrijd volgende week lijkt wel weer op tv te komen. Die is zondag 21 augustus om kwart over twaalf.

Zie voor de details de nabeschouwing via de link rechts op de pagina

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in