Net heb ik het fotoboek van Hilko even zitten bekijken. Dat fotoboek beslaat zijn hele reis naar Australië, inclusief de uitgebreide tocht terug via Nieuw-Zeeland en de USA. Mooi boek, en duidelijk dat Hilko veel mooie, spannende en interessante dingen gezien heeft. En een goede groep vrienden heeft gemaakt ook trouwens. Er zijn eigenlijk geen foto’s van het eigenlijke doel, de studie. Alhoewel, dat was waarschijnlijk niet het eigenlijke doel. Dat was slechts de reden om eens heel ergens anders te kijken en te leven.

Inmiddels heeft Hilko ook de laatste etappe van zijn reis beschreven op zijn reiswebsite. Heb je het nog niet gezien, dan moet je snel gaan kijken. Ook daar staan weer veel bijzonder fraaie foto’s bij. Die etappe begint in Seattle en gaat via het zuidoosten van de USA, Montreal en New York naar Nederland.

Al vrij snel terug in Nederland had Hilko wat pech. Bij een voetbalwedstrijd vorige week zondag bleef zijn been staan, terwijl de rest ergens anders naartoe wilde. Daardoor heeft hij zijn knie flink geblesseerd en moet nu even rustig aan doen. Toch probeert hij wel het een en ander te doen.

Maandag gaat Hilko naar Groningen om enkele zaken met betrekking tot zijn studie te bespreken. Hij hoopt het meeste wat nog moest gebeuren op relatief korte termijn af te maken. En dan kan hij vanaf februari zijn afsluitende stage doen, waardoor hij in juni 2017 klaar zou moeten zijn. Hopelijk lukt dat allemaal, maar dat zal wel lukken. En dan zoekt hij ook nog naar werk voor de periode tot februari. Daarmee kan hij dan wat geld verdienen om onder andere een deel van zijn reis terug te kunnen betalen.

Hilko en ik gaan binnenkort kijken naar een nieuw fototoestel. Het oude, dat Hilko meehad, is langzamerhand echt oud aan het worden. De telelens heeft het al begeven. Nieuwe camera’s bieden weer veel meer mogelijkheden. Dat maakt het ook weer wat lastiger om een juiste keuze te maken. Ze zijn er in zoveel smaken en prijsklassen. En de een zegt dit, de ander dat. En wat is eigenlijk verstandiger, eerst een body kopen en er dan lenzen bij zoeken, of eerst lenzen kiezen en daar dan de passende body bij te kopen. Ik heb weleens begrepen dat lenzen eigenlijk nog belangrijker zijn dan body’s, maar of dat ook nu nog zo is, geen idee. Het is dus zaak om ons goed voor te laten lichten en dan pas echte keuzes te maken. Het moet niet maar een simpel toestel zijn, dat is wel duidelijk. Als we een keuze hebben gemaakt, zal ik het wel laten weten.

Gepubliceerd 2-9-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in