De tijd gaat snel. Of heb ik dat al eerder gezegd? Vast wel. De week schiet voorbij en zo is het alweer vrijdag en dus tijd voor een verhaaltje op mijn website. Deze week was weer een gewone week, dat wil zeggen met bezoek aan de studio van RTV ZOo en tafeltennis. Tenminste, het begon maandag weer echt. Zaterdag had ik nog ‘vrij’.

Maar alles liep dus weer gewoon. Ook bij RTV ZOo. Zoals gebruikelijk was er weer veel te doen. Dat waren zowel positieve als minder positieve dingen, maar ook dat is vrij normaal. Je went eraan en doet zo goed mogelijk je bezigheden. Wat wel erg prettig is, is dat er steeds meer vrijwilligers zijn die berichten plaatsen. Zo wordt de druk wat minder.

Er worden ook wat stappen gezet richting een Streekomroep. De officiële indeling is bekend en gisteren zijn wat mensen bij elkaar geweest om te praten over radioprogramma’s. Hoe dat gegaan is, weet ik natuurlijk nog niet. Maar dat er gesproken wordt, is alvast goed. Dat de procedure niet de meest gelukkige is geweest (om het eufemistisch te zeggen) doet daar niets aan af. Het zou in eerste instantie vooral een inventarisatie van programma’s zijn.

Vandaag zet ik weer twee televisieprogramma’s over naar tv. Het gaat om opnames van Bluesworld. Onze uitzendstraat (zoals dat heet) stelt behoorlijk hoge eisen aan de programma’s die erop geplaatst kunnen worden. Het moet in m2t-formaat zijn en voldoen aan de EBU-R128 norm. Dat laatste is een geluidsnorm om ervoor te zorgen dat mensen niet steeds weer de volumeknop hoeven te bedienen. De filmpjes krijgen we meestal binnen als mp4. Als we een HD-kanaal zouden hebben, zouden we die mogelijk zo kunnen gebruiken (los van het geluid dus), maar aangezien we dat niet hebben, moet elk filmpje omgezet worden.

Dat omzetten is op zich niet al te lastig. Met Premiere Pro, zeker in de nieuwste versie, is het zo gedaan. Gelukkig kon ik via Charlotte een goedkope maar wel officiële versie van dat programma krijgen. Tegenwoordig is het een kwestie van het filmpje inladen en exporteren, waarbij dan enkele instellingen aangepast moeten worden. Ik zou haast zeggen: een kind kan de was doen.

Na dat exporteren moet het m2t-filmpje nog wel geüpload worden naar de server en daarop geactiveerd, maar ook dat is een fluitje van een cent. Tenslotte moet het dan nog in het uitzendschema geplaatst worden. De meeste filmpjes worden in het weekeinde uitgezonden. Daarvoor gebruiken we vrij vaste schema’s. Oftewel: ook dat is een kleine moeite. Maar zo werkt dus het plaatsen van filmpjes op tv. Het maken en monteren is natuurlijk weer andere koek. Dat doe ik (nog) niet.

Gepubliceerd 17-2-2017

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in