We zitten in een fase met de nodige feestelijkheden. Afgelopen zondag was Annewyke jarig. Ze vierde alweer haar 23e verjaardag (en dat betekent, dat Charlotte en ik die dag dus 24 jaar getrouwd zijn). Ze vierde het in twee keer, vrijdagavond voor vrienden en zondag voor de familie. Charlotte was van vrijdag tot zondagmiddag weg met haar oud-hockeygenoten. En vandaag (dinsdag) is Hilko met een groot deel van zijn klas naar Walibi, waarna ze vanavond bij ons komen barbecueën.

Dat betekent dat er voor mij de nodige drukte te verwerken is. Gelukkig weet ik al aardig hoe ik daarmee moet omgaan. Vrijdagavond was ik het grootste deel boven en keek rustig televisie. Af en toe ging ik wel even naar beneden, maar dat was steeds vrij kort. Zo lukt het wel om dat allemaal door te komen.

Op vrijdag kook ik altijd al en dat gebeurde dus deze keer ook. Er moest voor twee mensen extra gekookt worden, want twee vriendinnen van Annewyke uit Nijmegen aten ook mee. Maar Annewyke had vrij eenvoudig eten bedacht, dus dat lukte zonder problemen.

De zaterdag was vrij normaal. ’s Middags zoals tegenwoordig altijd naar RTV ZOo voor kabelkrant en website werkzaamheden. Het was (net als maandagmiddag trouwens) vrij rustig, dus ontspannen. Voor één keer moest ik daarna ook koken voor Hilko en mij, maar ook dat leverde weinig problemen op door de keuze die ik gemaakt had.

En toen kwam de zondag. Een groot deel van mijn kant van de familie kwam. Gezellig natuurlijk. Maar ook nu moest ik op een gegeven moment wel even rust nemen. Toen Charlotte thuis was, ben ik naar boven gegaan. Ik dacht even rustig op bed te liggen, maar viel in slaap en heb meer dan een uur geslapen. Het was nodig blijkbaar. Zulke drukte vergt toch altijd meer energie dan het in eerste instantie lijkt. Maar goed, ook die dag is overleefd.

Maandag was vrij normaal. Alleen Hilko was ook thuis. Hij kan inmiddels gaan genieten van vakantie. En vandaag? Die is voor mij ook vrij normaal. Vanmorgen heb ik even wat in de tuin gedaan, al was het al behoorlijk warm. Maar het staat op mijn schema dus gebeurt het. En vanmiddag ga ik zoals elke week bij mijn moeder op bezoek. Daar eet ik ook en dus loop ik een behoorlijk deel van de barbecue van Hilko’s klas mis. Maar als ik thuis kom, zullen ze vast nog wel bezig zijn. Ik zal mij dan dus wel even onder de mensen begeven, maar ongetwijfeld snel naar boven verdwijnen. En zo gaat het steeds door.

Voor zover ik weet, hebben we binnenkort nog één feestelijkheid. Volgende week dinsdag krijgt Annewyke het diploma van de honoursopleiding. Charlotte en ik gaan daar naartoe. Ik zal dan eindelijk ook de kamer van Annewyke in Nijmegen zien, want dat is nog niet gebeurd. We (of beter Annewyke en Charlotte) hebben het allemaal zo geregeld, dat ik het vol moet kunnen houden.

Aan het eind van die week zit ook het studiejaar van Annewyke erop. En een week later begint de vakantie van Charlotte, en dan gaan we ook nog een weekeinde naar Lünen met mensen van GroenLinks. Daarover ongetwijfeld later meer.

Gepubliceerd op 18 juni 2013

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in