Het is alweer een paar weken geleden, dat ik voor het laatst iets op mijn website heb geplaatst. Niet dat er niets te melden was, maar het kwam er gewoon niet van. Met de feestdagen en alle bijbehorende activiteiten lukte het mij niet om iets te schrijven. Maar dat is ook niet erg; soms is een korte pauze (of vakantie) wel eens goed. Vanaf vandaag probeer ik weer elke week een stukje te plaatsen op de website.

Inmiddels zitten we in 2016. Ik heb het geloof ik al vaker gezegd, maar het is zo: de tijd gaat snel. Zo’n dertig jaar geleden leek het nog een eeuwigheid naar 2000 en nu zitten we er alweer 16 jaar overheen. Nog maar 43 jaar en de honderd is bereikt voor mij. Ook dat lijkt nu nog een eeuwigheid te duren.

Maar laat ik eens niet teveel vooruit kijken, maar kort aangeven wat we allemaal gedaan hebben rond de jaarwisseling. Het begon op eerste kerstdag met een etentje met familie van Martijn, de vriend van Annewyke. Op tweede kerstdag gourmetten we thuis met het hele gezin. Dat waren dus twee dagen, dat ik enigszins smokkelde wat betreft het eten. Ook op oudjaarsavond at ik meer dan volgens het schema zou moeten: we ‘pizzaretten’ bij Erik en Lisette. Verder heb ik eigenlijk niet veel bijzonders gedaan gedurende de twee vakantieweken. Het sporten ging op de eerste maandag na niet door. Tafeltennissen was er wel beide woensdagen en ook de radio kon op al mijn momenten op mij rekenen, behalve op tweede kerstdag.

Op nieuwjaarsdag was ik ook nog even bij de nieuwjaarsreceptie van Tafeltennis Zwolle. Daar waren veel mensen, dus even flink de beste wensen gewenst. Helaas bleek tijdens de receptie dat het gebouw getroffen was door vuurwerk, wat een flinke ravage in de speelzaal tot gevolg had. Omdat de gemeente prima samenwerkte met de vereniging is de vloer er nu al helemaal uit en wordt er op dit moment gepoogd de zaal zo droog mogelijk te krijgen. Dan kan er weer een nieuwe vloer in. Hoe lang dat precies gaat duren, is nu nog onduidelijk. Voorlopig kunnen we op woensdagochtend niet tafeltennissen.

Ondanks de speciale activiteiten rond de jaarwisseling bleek ik afgelopen maandag toch weer afgevallen te zijn. Er was 700 gram af. Een positief iets dus. Ik probeer het nog een tijdje vol te houden. Over twee weken hoop ik op mijn streefgewicht te zitten. Dan kan ik daarna nog wat daaronder komen om een buffer te hebben. Het gaat prima. Het flink meer boterhammen eten gaat gemakkelijk en ’s avonds minder eten is geen probleem. Nog ruim een maand en het speciale programma zit erop. Ik zal dan, zoals ik nu denk, zoveel brood blijven eten. Ook zal ik dan ’s avonds minder blijven eten, maar dan wel weer gewoon met sauzen en dergelijke. Tegen de laatste sporttraining zal ik het daar ook nog met mijn begeleidster over hebben.

De kop van het nieuwe jaar is er dus af. We zullen maar eens zien, wat 2016 verder allemaal brengt. Volgende week probeer ik in ieder geval wat meer over de nieuwste ontwikkelingen bij RTV ZOo te schrijven. Ook daar moet dit jaar heel wat gebeuren.

Gepubliceerd 8-1-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in