‘Wer immer strebend sich bemüht’, dat zie je als slogan onder mijn naam staan. Dat is al tijden mijn slogan. Het is een citaat van Johann Wolfgang Goethe, en dat heeft natuurlijk te maken met mijn opleiding als docent Duits. Ik geef al vele jaren geen Duits meer, maar sommige dingen blijven hangen. Zoals dit citaat.

Volledig luidt het (ongeveer): wer immer strebend sich bemüht, den werden wir erlösen. Oftewel, blijf proberen, dan komt het goed. En dat vind ik ook belangrijk: dat je in ieder geval probeert. Vaak is het proberen belangrijker dan het resultaat.

Op dit moment, na een tweede herseninfarct en weer revalidatie, geldt dat voor mij ook. Ik zal niet meer mijn oude ik tevoorschijn kunnen toveren. Maar ik probeer er wel veel aan te doen om enigszins in de buurt te komen. Slechts door die inspanning (en de prima ondersteuning van de therapeuten van de Vogellanden) zal het aardig lukken.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in