Ajax - PEC Zwolle
Kansen had PEC wel tegen Ajax (foto: website PEC Zwolle)

Een belangrijke week komt eraan voor PEC Zwolle. De laatste drie wedstrijden van het seizoen, die bepalen of het volgend seizoen in de eredivisie of in de Keuken Kampioen Divisie wordt doorgebracht, in één week samengebald. Het is spannend. Nu nog staat PEC Zwolle derde van onderen, wat nacompetitie betekent, maar het zou ook nog zomaar directe degradatie of zelfs automatisch behoud van het eredivisieschap kunnen worden.

Afgelopen weekeinde was de wedstrijd tegen Ajax. Van te voren hoopte ik natuurlijk op 1 of zelfs 3 punten, maar dat zat er uiteindelijk niet in. Niet dat PEC Zwolle slecht speelde, Ajax had simpelweg de betere spelers en maakte minder fouten. Nar de 3-0 nederlaag was het afwachten wat de concurrenten deden.

Twee van hen, Willem II en Fortuna, verloren ook netjes. Sparta leek tegen AZ ook op een nederlaag af te stevenen. Maar AZ miste enkele fraaie kansen en Sparta wist in (letterlijk) de laatste seconden de gelijkmaker te scoren. RKC was in vorm en tegenstander FC Groningen totaal niet, dus RKC wist met 3-1 te winnen. Dat levert de volgende stand onderaan de eredivisie op:

14. RKC31-3134-49 (-15)
15. Fortuna Sittard31-2932-64 (-32)
16. PEC Zwolle31-2624-47 (-23)
17. Sparta31-2623-46 (-23)
18. Willem II31-2626-56 (-30)

De laatste drie wedstrijden worden binnen (iets meer dan) een week gespeeld. Zaterdag speelt PEC Zwolle een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, dan woensdag uit tegen Sparta en tenslotte zondag thuis tegen PSV. De laatste twee wedstrijden worden door alle teams op hetzelfde tijdstip gespeeld.

Het is eigenlijk vrij simpel: PEC Zwolle moet zowel FC Utrecht als Sparta verslaan, dan zullen ze in ieder geval niet rechtstreeks degraderen. Ook een gelijkspel tegen Utrecht zou wellicht nog kunnen. Maar Sparta, één van de concurrenten om degradatie, moet zeker verslagen worden. Tegen PSV is elk puntje meegenomen, daar moeten ze het niet op aan laten komen.

Ook de concurrenten hebben geen echt makkelijk programma meer. Los van de resultaten van PEC Zwolle zelf is te hopen dat zij aardig meewerken (oftewel vaak verliezen 😉). Nog twee weken en het is duidelijk: degradatie, handhaving of nog een paar promotie/degradatiewedstrijden. Alles behalve degradatie zou eigenlijk al winst zijn na het erbarmelijke eerste deel van het seizoen (erbarmelijk qua uitslagen, eigenlijk nog geeneens zozeer qua vertoonde spel). Ik ben benieuwd.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in