Yuta Nakayama tegen AZ
Uitblinker Yuta Nakayama in actie tegen AZ (foto: website PEC Zwolle)

Meteen na de nederlaag tegen Go Ahead Eagles had ik even het idee dat het niet meer goed zou komen met het lijfsbehoud van PEC Zwolle. Van te voren had ik een rekensommetje gemaakt, dat o.a. een overwinning op de Deventenaren inhield. En dat ging niet meer op. Zeker gezien het resterende programma zou het moeilijk worden om het eredivisieschap vast te houden. Maar al snel kwam toch weer, wellicht tegen beter weten in, hoop. Als ze nou eens van AZ zouden winnen?

Die kans was niet groot, dacht ik. Maar waarom niet? En de ploeg inclusief de trainer gaven aan nog steeds te geloven in lijfsbehoud. Dus begon het vertrouwen (of beter de hoop) weer toe te nemen. Maar, zo zei ik ook voor de wedstrijd tegen mijn broer en schoonzus op de tribune: de kans op winst is niet groot.

De eerste helft was er één met veel inzet, zeker van Zwolse kant. Veel kwam er nog niet uit, maar je zag dat ze er alles aan wilden doen om het AZ in ieder geval lastig te maken. En AZ kon ook niet gevaarlijk worden. Ondanks het gebrek aan kansen gaf het dus wel een gevoel van ‘het zou moeten kunnen’. In de rust zei ik dan ook: ‘Als ze naast de geweldige inzet nog iets rustiger worden aan de bal, zou dat mooi zijn’.

En ze leken dat ook wel gehoord te hebben, want na de rust kwamen er wat meer kansen. Toen in de 51e minuut Gervane Kastaneer raak kopte, ontplofte het stadion en ik ook een beetje. Een voorsprong die de club zo hard nodig had. Achter ons riepen mensen meteen dat de wedstrijd nu maar afgelopen zou moeten zijn. Helaas wilde de scheidsrechter daar niet aan meewerken😉.

De spanning nam natuurlijk toe. AZ ging nog meer op de aanval spelen, nog steeds zonder echt gevaarlijk te worden. EN PEC kreeg nog wat kansjes, die er steeds niet ingingen. Maar in de 81e minuut leek het toch mis te gaan. Vangelis Pavlidis kreeg op links de bal, omspeelde Bram van Polen en schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek. 1-1 dus en een flinke klap voor het thuispubliek.

Onverdroten (mooi dat ik dat woord eens kan gebruiken) ging PEC weer ten aanval. En warempel, in de 86e minuut schoot Daishawn Redan de bal van buiten het zestienmetergebied zomaar langs de keeper van AZ in de goal. Het stadion stond op stelten.

Met nog acht minuten te spelen (4 van de gewone tijd en 4 in de blessuretijd) was het natuurlijk nagelbijten. Maar het lukte de overwinning binnen te halen. En niet alleen dat, de laatste plaats werd verlaten. Als je niet naar het aantal gespeelde wedstrijden zou kijken, zouden ze zelfs boven de streep staan. Mijn rekensom is dus ook weer hersteld: tegen RKC en Sparta moet gewonnen worden, tegen Utrecht zouden ook punten gepakt moeten kunnen worden en Ajax en PSV vergeten we maar. Alhoewel, met de inzet van gisteren zouden zelfs Ajax en PSV moeite met PEC moeten hebben.

Komende week speelt Sparta twee inhaalwedstrijden, eerst tegen Fortuna Sittard en op dinsdag tegen Vitesse. Bij die laatste wedstrijd moeten nog zes minuten gespeeld worden en heeft Sparta een 1-0 voorsprong. Al rekenend zou het het gunstigste zijn als Fortuna niet wint van Sparta. Maar je kunt ook nog zeggen dat bij winst van PEC op RKC de afstand tussen die twee ploegen ook nog maar twee punten is. Belangrijk is in ieder geval dat PEC over twee weken in Waalwijk de punten pakt.

Het blijft gelukkig spannend.

Mariners verliezen voor het eerst

Tegelijk met de wedstrijd van PEC tegen AZ speelden de Seattle Mariners hun derde wedstrijd tegen de Minnesota Twins. De eerste twee hadden ze beiden met 1 punt verschil gewonnen (2-1 en 4-3). De derde wedstrijd ging wat minder. Al in de eerste inning wisten de Twins vijf keer te scoren, mede door een grandslam (een homerun met alle honken bezet, dus 4 punten). In het vervolg van de wedstrijd hadden de Mariners nog even kans om aan te haken toen zij zelf 4 keer scoorden in een inning, maar daar bleef het bij. De Twins scoorden nog wel en dus werd de einduitslag 10-4. Vannacht is de vierde wedstrijd in de serie, waarna de Mariners gaan verhuizen naar Chicago voor een serie wedstrijden tegen de White Sox.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in