PEC Zwolle
Daar ergens zitten wij normaal (bovenin), ook volgend jaar

Er is eindelijk duidelijkheid over hoe het er bij PEC Zwolle buiten het veld uit gaat zien. Mike Willems, de technisch directeur, gaat de club verlaten. Marcel Boudesteyn, die tot nu toe algemeen directeur was, volgt hem op. Of Boudesteyn het beter doet dan Willems is nog afwachten. Maar zoals gezegd, er is in ieder geval duidelijkheid. Voor de vacante functie van algemeen directeur hebben de beleidsmakers nog even tijd. Ook het financiële vooruitzicht lijkt duidelijk. Nu kan hopelijk het vizier gericht worden op de spelers die komend jaar voor een snelle rentree in de eredivisie moeten zorgen.

De afgelopen weken leek het vooral over de organisatie te gaan bij PEC Zwolle. Veel mensen wilden af van Mike Willems, die een slechte selectie zou hebben samengesteld en over te weinig netwerk zou beschikken. Ik heb daar wel wat bedenkingen bij. Hij moest het immers doen met de erfenis die hij meekreeg, met minder geld en op het oog veelbelovende maar op het veld tegenvallende aankopen en huurspelers. Maar zijn positie was uiteindelijk niet langer houdbaar.

Marcel Boudesteyn was nog maar een half jaar algemeen directeur, maar er waren wat geluiden dat hij het niet goed kon vinden met de bureauorganisatie. Misschien dat zijn verandering va positie daar ook mee te maken heeft. Als TD heeft hij ongetwijfeld met anderen te maken, waar hij hopelijk beter mee overweg kan. Of hij de functie van TD goed kan invullen, moeten we maar afwachten. Of eigenlijk, dat zou nu snel duidelijk moeten worden.

De afgelopen tijd is weinig tot niets bekend geworden over de samenstelling van het team dat komend jaar voor de snelle promotie moet zorgen. Er zijn wel twee andere positieve dingen te noemen: trainer Dick Schreuder blijft en de support van de aanhang is groot. Er zijn inmiddels al bijna zesduizend seizoenkaarten verkocht, waarvan een kleine duizend aan nieuwe supporters. Die positieve zaken moeten nu gevolgd worden door positief nieuws van het veld.

Het is logisch dat eerst de boel intern op orde gemaakt moest worden. Maar nu moet ook duidelijk worden welke spelers we het komend jaar mogen aanmoedigen. Zoals ik al eerder heb gezegd, is er een aardige basis en ook geeft de jeugdopleiding positieve signalen af. Maar er moeten nog de nodige spelers bijkomen. Er valt dus veel te doen voor Marcel Boudesteyn en de rest van de technische staf.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief, met name bij de lokale omroep in Zwolle. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in