Eigenlijk wilde ik vorige  meer schrijven over diverse andere medestudenten, maar uiteindelijk werd het een verhaal over Huub. Vandaag dus nog maar wat meer over de andere genoemde personen. Dorothy, Ans, Wil, Hannie, Lia, Rosa, ze komen allemaal langs.

Zoals vorige week al aangegeven, trouwde Dorothy uiteindelijk met Huub. Om de een of andere reden weet ik haar achternaam niet meer, al zou het volgens Google dus heel goed Wieffer kunnen zijn, maar ook alleen omdat Huub samen met Dorothy Wieffer een stuk heeft geschreven.

Dorothy kwam uit het oosten van Nederland, als ik mij goed herinner. Dat zal ook een reden zijn waarom Huub en Dorothy daar naartoe verhuisd zijn. Het was ook met Dorothy gezellig, en ik kan me haar best nog wel goed voor de geest halen. Maar om de een of andere reden kan ik verder weinig over haar zeggen. Ze hoorde bij het groepje dat regelmatig samen uit ging, zoals ook een tijdlang elke maandagavond naar het Mirandabad en daarna naar het Gebed zonder End, een café in de Amsterdamse binnenstad.

Ook ging ze mee op de fietsvakantie door Nederland en op de diverse reisjes die we namens de studie hebben gemaakt, zoals naar Zuid Duitsland en de DDR. Ook was ze jarenlang mentor voor nieuwe eerstejaars, net als de anderen, die hieronder genoemd worden en ik. Dorothy was een normaal iemand, zonder speciale dingen en uitingen. Misschien zorgde dat er ook wel voor, dat ik mij niet super veel meer van haar herinner.

Ans Wouters was een krullebol uit Limburg. Ze zorgde over het algemeen voor een prima sfeer. Volgens mij kwam ze uit Nuth, nog steeds dus een plaats die, als hij voorbijkomt op de radio, een speciale plaats blijkt te hebben. Ans was uiteraard een van de carnavalsvierders in de groep. De paar keer dat ik carnaval in Limburg heb gevierd, was Ans daar bij.

Wil Keijsers kwam ook uit Limburg, maar dan uit het noorden. Venlo om precies te zijn. Wil woonde net als ik op Uilenstede. Regelmatig gingen we dus samen ’s nachts naar huis vanuit de Amsterdamse binnenstad. Wil kon nog wel eens flink drinken, maar bleef positief. Eén keer wist hij me wel wat aan het schrikken te brengen, toen hij samen met mij lopend op Uilenstede in de bosjes verdween. Of hij er zelf nog iets van wist naderhand betwijfel ik.

Wil was op de VU gekomen, omdat het de Vrije Universiteit was. En Wil dacht dat met Vrije ook echt vrije, dus zonder al te veel regels, werd bedoeld. Dat bleek dus een vergissing. De VU was opgericht om de plaats van kerken in het wetenschappelijk onderwijs te waarborgen. Nu is die relatie met kerken officieel al lang voorbij en kan iedereen er terecht. Ik werd er, net als veel anderen trouwens, gewoon geplaatst en naar geloof of iets dergelijks werd niet gevraagd. Toch leek je nog wel wat te merken van de afkomst. Wil heeft het echter helemaal tot het einde volgehouden. Dat kwam mede door de medestudenten, denk ik.

Ook Wil was een fanatiek carnavalsvierder. We hebben met een aantal personen een keer in Venlo carnaval gevierd. Volgens mij was dat mijn eerste carnaval in Limburg. Daar volgden nog carnaval in Kerkrade en in Maastricht op.

Hannie en Lia moet ik eigenlijk samen noemen. Lia Maubach kwam uit Maastricht en had een fraai Limburgs accent. Ik neem aan, dat we via haar carnaval in Maastricht hebben gevierd, maar 100% zeker daarvan ben ik niet. Waar Hannie Kemna precies vandaan kwam, weet ik niet meer. Ik dacht ook uit het oosten van het land, maar het zou ook zomaar van ergens anders kunnen zijn. Waarom ik Lia en Hannie samen neem, ligt aan hun hobby. Ze hielden allebei erg van zingen en deden dat dus ook op een behoorlijk niveau. Ze wisten allebei terecht te komen in het vrij bekende Studentenkoor van de VU. Ik heb regelmatig concerten van dat koor meegemaakt en genoten van de klanken, die samen met het Orkest van de VU werden geproduceerd.

Rosa Zeegers (ik geloof met een z, maar zou ook met een s kunnen zijn) kwam uit Amsterdam en was een joodse. Dat laatste is in mijn herinnering wel van belang. Waarom weet ik eigenlijk niet meer, maar het zorgde er volgens mij wel voor, dat het jodendom nog wat meer in beeld kwam. Niet dat Rosa daarmee te koop liep, maar het was gewoon zo. Rosa was ook zo aardig om mij een keer duidelijk te maken, dat grapjes maken over iemand leuk is, maar dat je op een gegeven moment de grens moet weten. Ik was die grens duidelijk even kwijt geraakt, maar Rosa hielp mij weer de grens terug te halen. Ik denk, dat ik daar nog steeds mijn voordeel mee doe.

Alle genoemde personen zijn uit mijn leven verdwenen. Het is wellicht wel eens leuk om elkaar weer eens te ontmoeten en de herinneringen aan vroeger en de ervaringen van daarna uit te wisselen. Maar of dat ooit eens gebeurd? Eerlijk gezegd betwijfel ik het. Op een reünie van de VU, zo’n tien jaar geleden, kwamen de anderen niet. En bij mij is het nu even weer naar boven gekomen vanwege de dia’s. Maar verder mis ik het niet echt. Ik denk wel, dat het meteen weer gezellig zou zijn als we elkaar zien.

En voor de duidelijkheid nogmaals: deze twee stukjes gingen alleen over medestudenten van mijn studiejaar. Ik ken nog veel meer mensen uit die tijd, studenten uit andere jaren, medeorganisatoren van de universiteits-brede introductie, medebewoners van Uilenstede en nog enkele anderen. En nu komt ook nog een andere medestudente  boven: Kitty. Een Amsterdamse en ook liefhebster (toen) van carnaval. Mede omdat ze uit Amsterdam kwam en thuis woonde, kenden we ook haar ouders. Samen met hen hebben we (meerdere medestudenten en ik) nog enige tijd gevolleybald. Zo zie ja maar weer, eenmaal bezig met vroeger komt er van alles boven. Genoeg over te vertellen, dus er zullen wel meer verhalen komen.

Gepubliceerd 11-8-2014

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in