Vrijdag had ik geen tijd om een stukje te schrijven. Deze keer eens vanwege een vreugdevolle gebeurtenis. Twee vrienden gingen trouwen en Charlotte en ik waren voor de hele dag uitgenodigd. Ik ben uiteraard niet de hele dag aanwezig geweest, dat zou veel te veel energie gekost hebben. Maar ’s morgens was ik wel bij de trouwplechtigheid in het stadhuis en na slapen en gesprek met Anne, mijn begeleidster, ging ik weer naar de Agnietenberg voor het diner en het begin van het feest.

Het was gezellig en ik heb mijn Duits ook weer even goed kunnen oefenen. Tijdens het diner zat ik naast een familielid van de bruidegom uit Zwitserland. Haar moeder kon wel prima Nederlands, maar zij zelf niet zo goed. Verstaan lukte nog wel, maar praten een stuk minder. Maar ik kon dus flink Duits met haar praten. En ik moet zeggen, het gaat nog prima. Ik had zelfs geen opstartproblemen.

Zij volgde zelf de voetbalclub in de plaats vlakbij waar zij woont, en zo te horen waren er nogal wat overeenkomsten met PEC Zwolle. Vrij klein stadion, grotere clubs die nog wel eens spelers wegkochten (zonder dat de club daar veel geld aan verdient), prettige supportersschare, et cetera. Ook was zij erg geïnteresseerd in Amerikaanse sporten. Genoeg stof om over te praten dus, los nog van o.a. het onderwijssysteem in Zwitserland en hun relatie met het bruidspaar.

Bij RTV ZOo zijn weer wat ontwikkelingen. Vanaf morgen (maandag) werkt de redactie website/kabelkrant niet meer vanuit de huidige studio, maar al op de nieuwe locatie van de radio. Vrijdag zijn de computers daar naartoe gebracht en morgen ga ik kijken of alles netjes werkt en we ook daar het nieuws netjes kunnen plaatsen op website en andere plekken.

Het zal er eerst nog vrij rustig zijn. Wij zitten er alleen en daarnaast wordt er langzamerhand een radiostudio gebouwd. Dat gaat hopelijk vrij snel, maar dat is nog afwachten. Af en toe ga ik dus ook nog naar de huidige studio om wat te overleggen. Komt allemaal vast wel goed. In ieder geval kunnen wij de kinderziektes opvangen en proberen uit te bannen. Als de rest komt, zijn  wij al helemaal ingeburgerd.

Gisteren was het wel echt rustig in de oude studio. Er stond nog maar 1 computer waarop ik kon werken. Door de apparatuur, waarmee we werken, is dat verder geen probleem. Alles gaat via internet, dus goed. Er stonden alleen wat filmpjes klaar om overgezet te worden naar het televisiesysteem en daarvoor is een andere computer nodig. Die stond al op de nieuwe plek en vrijwel zeker uit, dus dat overzetten moet tot maandag wachten. Gelukkig waren het wat tijdloze filmpjes die klaar stonden.

Morgenmiddag dus maar eens kijken hoe het gaat.

Gepubliceerd 21-6-2015

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in