Morgen, 30 april 2016, is het vijf jaar geleden dat ik mijn herseninfarct kreeg. Ik ga het niet herdenken of vieren, maar een bijzonder moment is het toch wel. Vijf jaar geleden liepen we naar een verjaardag (niet van hare majesteit), toen er blijkbaar iets mis ging in mijn hoofd. Ergens kon geen bloed meer door en dat leidde tot het afsterven van een deel van de hersenen.

Dat had ik al helemaal niet en anderen na enige tijd door. Het leidde uiteindelijk tot een ziekenhuisverblijf van tien dagen, een revalidatie van tien weken en het afgekeurd worden voor betaald werk. Ik heb daar al eerder over geschreven. Doordat het gedeelte van mijn hersenen dat geraakt is, of eigenlijk nog beter gezegd: dood is,  verantwoordelijk is voor het voelen van emoties, is dat voor een groot deel vrij onberoerd over mij heen gekomen. Zoals al vaker gezegd: dat is uiteraard niet het geval bij mijn naasten.

In de vijf jaren tussen toen en nu is wel het een en ander gebeurd. Ik heb dus afscheid genomen van mijn werk bij de gemeente Rheden (door de gevolgen van het infarct zonder emotie of weemoed). Zo’n drie jaar geleden geloof ik ben ik weer begonnen bij de lokale radio in Zwolle. Dat ‘werk’ is langzamerhand verder uitgebreid tot waar ik nu sta, en waarbij ik nu dringend zaken moet stoppen omdat het anders teveel wordt.

Ook ben ik weer serieus begonnen met deze website. Elke week (in principe) zet ik een stukje erop over wat er zoal gebeurt. Zo kunnen anderen, als zij het interessant vinden, ook op de hoogte blijven. Dit stukje is daar een onderdeel van. Inmiddels ga ik ook weer wat meer op de site plaatsen. En ik fiets één of twee keer per week, of wandel als het weer slecht is, slaap elke dag aan het begin van de middag, ga wekelijks bij mijn moeder op bezoek (gefeliciteerd met je ‘pensioen’), speel elke woensdagochtend tafeltennis en blijft uiteraard de thuiswedstrijden van PEC Zwolle bezoeken.

Dat allemaal doe ik onder begeleiding van natuurlijk vooral Charlotte, maar ook van iemand van Interakt Contour. Eerst was dat Roel, maar toen die een andere functie binnen de organisatie kreeg, kwam Anne. Met haar neem ik wekelijks mijn activiteiten door en maak een planning voor de volgende week. Ik heb het eens even nagekeken: de eerste weekplanning is van 11 juli 2011. Al een hele tijd dus. Het hoort er allemaal bij tegenwoordig en ik vind het prima.

Nu ben ik net begonnen met allerlei gegevens van Karl May op mijn website te plaatsen. Belangrijkste is mijn boekenverzameling vast te leggen. Maar bij het onderzoek de afgelopen week kwam ik weer op de site van de Karl May Gesellschaft terecht. Een site met erg veel informatie over het leven en werk van Karl May. Ook staan er veel oorspronkelijke bronnen op. Een deel van die informatie daar ga ik ook verwerken op mijn website. Het wordt uitkijken: het kan ook teveel tegelijk worden waardoor er juist weinig verwerkt wordt. Eerst toch maar eens de boeken vastleggen. Er staan er al 4, terwijl er in totaal verwacht ik zo’n 200 a 300 verwerkt moeten worden. Zoals vorige week  al gemeld: rustig de tijd voor nemen.

Begin van de week, het hoort er ook bij, zijn Charlotte en ik een paar dagen weg geweest. Ver weg: helemaal naar Steenwijk. We hebben één dag Giethoorn onveilig gemaakt en de andere dag zijn we op de Weerribben geweest. Het is bijna niet te geloven, maar we hebben op beide dagen goed weer gehad. Op dinsdag hebben we een vaartocht door de Weerribben gedaan met een boswachter in een open boot. Die tocht duurde ruim twee uur en we hebben misschien twintig druppels gevoeld. Het werd op een gegeven moment wel even dreigend, maar toen waren we er al bijna. En de dreiging zette ook niet echt door. In Giethoorn vielen, naast de omgeving uiteraard, vooral de Chinezen op, die er in grote getale ronddwaalden. Ook daar hebben we een boottochtje gedaan van ongeveer een uur, maar dan in een gesloten boot. Blijkbaar zaten we (overigens net als Zwolle op Koningsdag) in het goede gedeelte van Nederland wat weer betreft.

Gepubliceerd 29-4-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in