Ja, het is zover. Sinds zaterdagmiddag heb ik een week vrij. Vrij van de radio, van tafeltennis en GroenLinks. Ik ben benieuwd hoe het bevalt en of ik er wat door kan uitrusten. Volgens mij was ik er wel aan toe namelijk. Het lukte steeds minder om met de gedachten erbij te blijven en de motivatie hoog te houden.

Vrij zijn wil in dit geval niet zeggen, dat ik helemaal niets doe. De huishoudelijke taken moeten nog wel gewoon de revue passeren. En ook ga ik dinsdagmiddag zoals altijd naar mijn moeder. Maar dat laatste is sowieso ontspanning. Wat betreft de taken in huis maak ik nu echter niet gebruik van een weekschema, zoals normaal, maar een lijst wat er allemaal moet gebeuren. In de loop van de week werk ik dat lijstje af op momenten die mij uitkomen.

Zo heb ik gisteren (zondag) de was gevouwen, de bloemen water gegeven en gestreken. En nu ben ik met een stukje voor mijn website bezig. Ook staat er nog stofzuigen op, lezen, muziek luisteren, de tuin (met de hogedrukspuit bezig) en een mogelijk bezoekje aan de dokter. De dokter? Ja, op advies van mijn ambulant begeleider ga ik er even langs om te praten over mogelijk hardlopen. Om mijn gewicht in de gaten te houden, moet ik wat meer bewegen. Ik dacht er dus over om toch maar te gaan hardlopen, met een beginnersschema uiteraard. Zomaar te gaan lopen lijkt me geen succes te worden, mede gebaseerd op eerdere ervaringen. Op internet kun je prima schema’s voor beginners vinden. Maar zoals gezegd, Roel adviseerde om eerst even bij de dokter langs te gaan, dus dat gebeurt. Ook Roel heeft ervaringen natuurlijk.

Verder wil ik er een rustige week van maken. Een beetje uitslapen, inderdaad muziek luisteren en lezen. Misschien pak ik ook nog wel een keer de fiets voor een tochtje door of rond Zwolle en ga ik ook nog eens de binnenstad bezoeken. Ik zie het allemaal wel. In ieder geval zijn er geen specifieke tijden waar ik me aan wil houden, behalve dan het bezoek aan mijn moeder en het bezoek van Roel op vrijdagochtend. Volgende week zal ik verslag doen van mijn ervaringen.

De afgelopen week heb ik niets geschreven. Dat kwam omdat op de maandagochtend Charlotte druk was met het bijwerken van al onze papieren en ik daar ook wat bij gedaan heb. En omdat het 5 mei was, de dag dat in Zwolle het Bevrijdingsfestival werd gehouden. Daar ben ik ook langs geweest. Dat deed ik rond elf uur, omdat het toen nog relatief rustig was en ik goed kon doorlopen. Ik kwam binnen op de tonen van het volkslied, mooi gezongen door de Zotte Zusjes. Daarna maakte ik een rondje over het terrein. Het is veel meer dan een concert van verschillende artiesten. Er waren ook allerlei activiteiten georganiseerd voor kinderen en mensen die niet zo van muziek houden. En er was een Festival Boulevard waar allerlei organisaties kraampjes hadden. Ik ben daar even langs geweest bij GroenLinks en bij RTV ZOo. RTV ZOo zond de hele dag live vanaf het festival uit. Men was goed zichtbaar met nieuwe T-shirts. Het waren vooral medewerkers van het studentenprogramma, die er actief waren. Dat ging heel goed, zoals ik ook ’s middags nog vanuit de studio kon horen.

Het was heel rustig in de studio, ook de tv-ploeg was actief op het bevrijdingsfestival. Alleen de schoonmaakster kwam en iemand die zijn sleutels vergeten was. En zo ging de maandag dus voorbij zonder tijd voor een stukje (en wat andere taken van het weekschema). En het lukte niet om dat later in te halen. Ook een signaal dat het tijd was voor een paar vrije dagen.

Gepubliceerd 12-5-2014

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in