Eens een week vrij. Dat wil zeggen dat ik deze week niet naar de studio ga en ook enkele andere vaste onderdelen van mijn programma niet doe. Het is wel eens fijn. Het geeft even wat extra rust, ook al doe ik thuis nog wel het een en ander, ook voor RTV ZOo. Maar een week niet lastig gevallen worden door anderen, geen slecht idee. Maandag ga ik weer ‘gewoon’ beginnen.

Ik heb deze week ook minder gefietst. Mijn elektrische fiets is bij de fietsenmaker. De batterij was al een tijd niet goed en moest nagekeken worden. Daarvoor moet hij naar de fabrikant opgestuurd worden, dus was ik hem zeker een week kwijt. Ik heb dat nog een tijdje uitgesteld, maar deze week kon het dan wat makkelijker. Ik heb gisteren nog op een gewone fiets gefietst, gelukkig niet zo’n lang stuk. Maar het werd wel weer duidelijk dat dat voor mij tegenwoordig erg (te) zwaar is.

Een paar dingen heb ik deze week wel gedaan. Zo ben ik dinsdag naar mijn moeder geweest en gisteravond naar de fractievergadering van GroenLinks. En vanmiddag komt Anne, mijn ambulant begeleider.

Maar er was ook wat bijzonders (en eigenlijk de oorzaak om uiteindelijk een hele week vrij te nemen). Afgelopen maandagmiddag trouwden Bart en Patricia. Daar moesten wij natuurlijk bij zijn. Na het huwelijk in het gemeentehuis gingen we naar Urbana, waar de receptie plaatsvond. Een gezellige drukte was het daar. Het bruidspaar kon absoluut niet klagen over de belangstelling. Voor hen was het daarna afgelopen. Logisch ook, want Patricia was al 28 weken zwanger en kon dus niet meer zoveel aan.

Maar een groot deel van de familie vertrok daarna naar mijn moeder, die dezelfde dag haar 84e verjaardag vierde. Daar werd het ook nog gezellig, maar niet superlaat. Ik moet in ieder geval toegeven, dat ik zowel maandag als dinsdag de nodige taart heb verorberd. Maar zo gaat dat natuurlijk.

Ook het komende weekeinde is het rustiger dan anders. Zaterdagmorgen ga ik niet naar de studio, maar mogelijk wel met Charlotte naar de stad om wat inkopen te doen. Verder zal het veel voetbal kijken zijn. PEC Zwolle speelt vanavond al thuis, en daar ga ik goed ingepakt naartoe. Hopelijk lukt het ze om nu ook weer eens thuis te winnen.

Gepubliceerd 10-2-2017

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in