Het is vandaag prima weer. De zon schijnt volop, het is warm met zo’n 20 graden en veel mensen, vooral kinderen, zijn buiten bezig. De komende dagen is het even wat minder, maar daarna ziet het er weer fraai uit. Vanmorgen heb ik voor het eerst dit jaar weer wat in de tuin gedaan. Dat zal de komende weken mijn belangrijkste vrijdagochtendbezigheid zijn.

Deze week was er vooral voetbal. PEC Zwolle moest (en moet) drie keer spelen, twee keer voor de competitie en één keer voor de beker. Die laatste wedstrijd was eigenlijk wel het belangrijkste. Maar ook in de competitie gaat het nog ergens om. PEC Zwolle staat momenteel zesde en als ze minstens zevende worden, dan plaatsen ze zich voor de play-offs om een plek in de Europa League.

Afgelopen zaterdag speelden ze tegen Willem II, op papier nog een concurrent voor die zevende plek. Het ging niet soepel, maar PEC Zwolle won wel. Met 1-0 om precies te zijn. En dus was dat een goed resultaat op weg naar minstens die zevende plek. Vanavond spelen ze tegen PSV in Eindhoven. Dat zal een lastig verhaal worden. PSV is zo ongeveer kampioen en zit prima in het vel.  Een gelijkspel zou al heel mooi zijn.

Maar het belangrijkste was dus die bekerwedstrijd. Dinsdagavond mochten ze in Enschede aantreden tegen FC Twente. Voor FC Twente stond er nogal wat op het spel. Door financiële problemen moet Twente flink gaan bezuinigen. Ze hadden als drie punten gedwongen ingeleverd vanwege de financiële perikelen (inmiddels al weer zes) en via de competitie plaatsing afdwingen voor Europees voetbal was al lastig geworden. Voor hen was het dus zo ongeveer de wedstrijd van het jaar.

PEC Zwolle had vorig jaar de finale bereikt en wist hoeveel goeds dat had gedaan voor de club. Ook zij wilden dus wel graag door naar de finale. Het was te zien tijdens de wedstrijd dat Twente graag wilde. Te graag wellicht, want ze kwamen niet goed in hun spel. En PEC Zwolle stond goed en liet ze weinig kansen creëren. Helaas lukte het PEC Zwolle niet om de weinige kansen die ze kregen te benutten. Maar vla voor het einde scoorde dan toch Wout Brama zijn eerste goal voor PEC Zwolle. Helaas was het vlak daarna Mokhtar die verrassend Twente alsnog langszij wist te brengen.

De verlenging leverde niets op en dus was het penalty schieten geblazen. Thomas Lam was de eerste die miste (of beter, wiens schot gekeerd werd door de keeper van Twente), maar toen twee spelers van Twente niet wisten te scoren (eenmaal gestopt en eenmaal op de paal), was het aan Tomas Necid om PEC Zwolle naar de finale te schieten. En dat deed hij met een wat harde Panenka.

Op 3 mei mag PEC Zwolle dus weer in de Kuip aantreden, nu tegen FC Groningen. Eens kijken of het dit jaar net zo goed gaat als vorig jaar, toen Ajax met 5-1 werd geklopt. Charlotte stuurt maandag een mail naar PEC Zwolle om te kijken of ik er samen met haar weer naartoe kan. Vorig jaar was dat goed gegaan, dus ik neem aan, dat het dit jaar weer zal gaan. Rustig aan de rand van het veld zitten en (hopelijk dus) genieten.

Met FC Twente gaat het alleen maar minder. Er wordt nu (terecht of onterecht, dat maakt mij niet zoveel uit) met modder gegooid naar de oud-voorzitter en ze hebben dus weer drie punten aftrek gekregen en zijn gezakt naar de elfde plaats in de competitie. De eerste keeper had pech, want die raakte in de wedstrijd tegen PEC Zwolle geblesseerd. Vandaag bleek, dat hij zelfs zes tot negen maanden uitgeschakeld is.

Maar PEC Zwolle kan zich dus weer opmaken voor een volksverhuizing naar Rotterdam. Er zijn zeker 17.500 kaarten beschikbaar voor de fans en ik ga ervan uit, dat die allemaal weer zonder problemen worden verkocht. Winst in de bekerfinale zou dit jaar nog mooier zijn dan vorig jaar, niet vanwege de tegenstander, maar vanwege de beloning. Vorig jaar plaatste de bekerwinnaar zich voor de voorronde van de Europa League (waarin PEC Zwolle werd uitgeschakeld door Sparta Praag). Maar vanaf dit jaar plaatst de bekerwinnaar zich rechtstreeks voor de groepsfase. Dat zou dus betekenen, dat er in ieder geval zes Europese wedstrijden gespeeld zouden worden. Vorig jaar had iedereen het over het beste seizoen van PEC Zwolle, maar eigenlijk gaat het dit jaar nog beter, zeker als dus de bekerfinale weer gewonnen wordt.

Maar dat laatste moet nog wel gebeuren. En FC Groningen zal zich niet gemakkelijk verloren geven. We zullen het gaan zien. Nu eerst de penalty-serie nog een keer bekijken.

Gepubliceerd op 10-4-2015

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in