Jong AZ - PEC Zwolle
Vreugde bij PEC Zwolle (Jong AZ - PEC Zwolle (foto: peczwolle.nl))

Het is een hele opgave om een wedstrijd te volgen die je niet rechtstreeks op tv kunt zien. Er was wel een schakelkanaal, maar daar zie je pas later doelpunten en andere spannende acties. Later dan je het eigenlijk wilt. Dus had ik ook een app op mijn telefoon steeds binnen handbereik om snel op de hoogte te zijn van in ieder geval de doelpunten. Toch is het ook dan wachten op een toon dat er iets bijzonders is gebeurd.

Als je mijn verslag zo leest, krijg je vast de indruk dat ik de wedstrijd prima heb kunnen volgen. Maar dat verslag is gebaseerd op de indrukken die ik kreeg via de app en via het schakelkanaal.

Uiteindelijk kwamen er vijf doelpuntentonen op mijn telefoon. Gelukkig nog net goed verdeeld voor PEC Zwolle: 2-3. Maar dat ging wel moeizaam, al zag het daar, zoals wel vaker eerder dit seizoen, in het begin niet naar uit. PEC Zwolle scoorde via een verdediger van Jong AZ het eerste doelpunt en kreeg even later een penalty. Normaal gesproken een koud kunstje voor Bram van Polen, maar deze keer dus niet. De keeper van Jong AZ wist de strafschop te keren.

Daarna had PEC Zwolle het wat moeilijker. Jong AZ kreeg wat meer controle op de wedstrijd, ook doordat PEC Zwolle wat onzekerder werd. En dat resulteerde ook in de gelijkmaker. Bram van Polen veroorzaakte nu zelf een penalty en die werd wel onberispelijk binnengeschoten. Je zou kunnen zeggen dat Bram van Polen in de eerste helft de man van de wedstrijd was, al was dat dus niet door geweldige acties.

De tweede helft begon slecht voor PEC Zwolle. Al na twee minuten scoorde Jong AZ hun tweede treffer. En dus was het weer tijd om de mouwen op te stropen. Gelukkig lukt dat PEC Zwolle vrij goed. Als het met het spel niet lukt, dan hebben ze die optie nog. Met tot nu toe goede resultaten, al was de gelijkmaker vooral heel mooi en netjes uitgespeeld.

Dat PEC Zwolle er alles aan doet om te winnen, bleek ook uit het wisselbeleid van Dick Schreuder. Net voor de gelijkmaker had hij drie spelers gewisseld. Daarbij kwamen aanvallers in het spel voor middenvelders. Het is soms even bedenken, maar Schreuder wil vooral aanvallen en is bereid daar wat risico’s voor te lopen. Zijn idee: als we in de aanval zijn, kan de tegenstander slecht aanvallen.

Uiteindelijk leverde die instelling dus ook nog de winst op. Uitblinker Dean Huiberts bekroonde zijn goede wedstrijd met het derde Zwolse doelpunt. En dat leverde dus alweer de zesde overwinning in zeven wedstrijden op. Niet alleen houdt PEC Zwolle daarmee de eerste positie in de ranglijst vast, ook nam het weer wat afstand van nummer twee FC Eindhoven, dat met 1-1 gelijkspeelde in Almere.

Vrijdagavond is alweer de volgende wedstrijd, thuis tegen ADO Den Haag. ADO Den Haag zit nog niet goed in de competitie. Het heeft pas 1 keer gewonnen en 2 keer gelijk gespeeld. Hopelijk lukt het PEC Zwolle om ADO Den Haag nog even in de put te houden. Daarna mag ADO best wat meer gaan winnen, maar vrijdag dus nog niet.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in