De afgelopen week was een vrij rustige week. Er gebeurde niets bijzonders en ik kon dus ook rustig wat verder werken aan mijn website. Het is nog wel wat testen en proberen hoe het nu weer allemaal werkt. Ik ken Joomla op zich vrij aardig, maar de nieuwe template en enkele nieuwe extensies vragen toch wat uitproberen. Onder andere hoe het het beste met de foto´s gaat, koste enkele pogingen. Maar nu lijkt het goed en heb ik aardig door, wat wel en niet werkt.

Ik heb als eerste de foto´s van mijn reis met Hilko naar Amerika in 2010 weer ´gerepareerd´. Daarbij gebruik ik niet meer de K2-extensie, die ik op de oude site nog gebruikte. Ik probeer nu alles zoveel mogelijk in andere extensies en de basis van Joomla op te lossen. Enkele items, die eerst slechts in K2 gerealiseerd konden worden, zijn nu standaard in Joomla aanwezig. Vandaar dus eigenlijk.

Je kunt de pagina’s met die foto’s vinden door in het menu op USA te drukken. Je komt dan op een pagina, waarop de verschillende categorieën staan: reizen, geschiedenis, presidenten en geografie. Van elke categorie staan maximaal vier berichten op die pagina. Kijk eerst alleen nog bij reizen, de andere moet ik nog aanpassen en voor een groot deel van foto’s en dergelijke voorzien.

Naast het bezig zijn met mijn website doe ik uiteraard ook nog andere dingen. RTV ZOo blijft zoals altijd op mijn schema staan en ook heb ik een paar keer gefietst. Tafeltennissen gaat nog niet vanwege de vernielde vloer, maar het einde van het tafeltennisloze tijdperk is in zicht. Mogelijk aanstaande woensdag, maar zeker de week daarna, kan er weer getafeltennist worden.

Vanmorgen ben ik door de kou naar Hattem gefietst. Ik wilde eens kijken waar RTV Hattem gevestigd is. En ik heb het ook gevonden. Er was niemand aanwezig. Ik kon daardoor dus verder weinig zien van hun ruimtes. Dat komt vast nog wel een keer. In ieder geval kan ik een volgende keer er rechtstreeks naartoe fietsen. Scheelt weer enkele minuten tijd.

Vandaag is de laatste dag dat Annewyke in Boxmeer werkt voor haar coschap. Dit weekeinde verhuist ze definitief naar Zwolle en is ze dus haar kamer in Nijmegen kwijt. Vanaf de komende week is ze een paar maanden actief op de IC van neonatologie van het Isala, gevolgd door een wetenschappelijke stage ook bij Isala. En dan zit de eerste fase van de studie erop en is ze basisarts. Hopelijk vindt ze dan snel een plek waar ze zich verder kan ontwikkelen tot een ‘echte’ arts. Als basisarts kun je al een heleboel, maar ben je nog geen kinderarts, huisarts, gerontoloog of zoiets. Voor die specialisatie heb je ook nog enkele jaren nodig. Maar het voordeel is dan in ieder geval, dat je echt in dienst bent van een ziekenhuis en dus ook betaald krijgt. Mag ook wel na zes jaar stevige studie. We zullen het zien.

Charlotte is al druk bezig geweest voor de verhuizing van Annewyke. Ze is woensdagavond naar Nijmegen gegaan en heeft donderdag alvast het een en ander ingepakt en in de auto gedaan. Daarmee is ze donderdagavond weer naar Zwolle gereden. Maar het grote verhuiswerk vind morgen (zaterdag) plaats. Dan komen alle grote dingen, waarvan het grootste deel natuurlijk met Annewyke meegaat naar haar nieuwe (hoewel…) onderkomen bij Martijn.

En vraag je je af hoe het met Hilko is in Australië? Goed hoor. Deze week was de echte introductie van de universiteit. We hebben weinig contact met Hilko gehad, een teken dat het prima verloopt. In of na het komende weekeinde zou hij weer een stukje schrijven op zijn website. Lees dat maar.

Gepubliceerd 26-2-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in