Ons slaapkamerraam gisterochtend

Inmiddels zijn we weer een paar dagen thuis. Langzamerhand dus weer wennen aan het normale leven, zou je zeggen. Maar dat zit er nog niet in. Anderhalve dag hadden we rust in huis, maar nu wordt er alweer hard gewerkt. Alle ramen en deuren inclusief de kozijnen worden vervangen door kunststofexemplaren. En dat levert vooral in de ochtend flink wat lawaai op. Ik ga dan ook vanmiddag voor een paar dagen naar een andere plek om de drukte te vermijden.

We waren maandag op tijd op Schiphol aangekomen. Het was een plezierige en rustige vlucht uit Montreal. En we werden op Schiphol weer keurig begeleid naar de uitgang waar Erik en Lisette op ons stonden te wachten. Zij kwamen ons halen om ons naar Zwolle te vervoeren. Dat was prima geregeld. We hebben toen nog wel even kort geslapen, want dat was in het vliegtuig niet echt gelukt. Ik had wel de ogen wat dichtgedaan onderweg, maar echt slapen is wat anders.

Je zou zeggen dat met een nacht overslaan en slechts even kort slapen overdag de overgang naar de Nederlandse tijdzone goed zou moeten lukken. Maar helaas, dat is niet echt zo. Vooral de afgelopen twee nachten had ik flinke moeite om te slapen. Aan het begin van de nacht lukte dat nog wel, maar na zo’n 1 a 2 uur werd ik wakker om niet meer in slaap te kunnen komen. Pas rond 5 uur lukte dat weer. Gisteren werd ik om half acht wakker van de aankomst van de werklui en kon daarna niet meer slapen vanwege het lawaai. Tussen de middag heb ik zoals gewoonlijk even op bed gelegen. Ik dacht dan ook dat het vannacht wel goed zou moeten gaan. Gisteravond had ik af en toe wat moeite om mijn ogen open te houden, maar ik wilde echt pas om half twaalf naar bed. Het inslapen ging dus goed, maar toen ik rond half twee weer wakker werd, kon ik niet meer in slaap komen.

Vandaag was ik ook eerder dan mijn normale tijd wakker, dankzij de werkzaamheden in huis. Vanavond slaap ik niet thuis, dus wordt ik in ieder geval niet al vroeg door lawaai gestoord. Ik hoop dat ook het slapen in de nacht weer wat beter gaat. Overigens is het ook weer niet zo, dat ik er overdag veel last van heb. Dat scheelt weer.

Gisterochtend ben ik even bij RTV Focus langs geweest. Daar heb ik wat informatie gekregen over hoe het momenteel gaat. Er is vooral op tv-gebied heel wat veranderd in de tijd dat ik er niet was. Op het eerste gezicht zijn dat wel positieve ontwikkelingen. Vanaf volgende week woensdag ga ik daar weer vaker naartoe. Dan zal ik er ook wat over schrijven.

Gistermiddag en begin van de avond ben ik weer bij mijn moeder geweest. We hadden natuurlijk wel wat te bespreken over de afgelopen weken. Maar veder was dat weer ouderwets gezellig en het eten was prima. Ik ben benieuwd wat ik volgende week weer voorgeschoteld krijg.

En sinds gisteren zijn twee man bezig om alle ramen en deuren te vervangen. Daar zijn ze waarschijnlijk nog tot halverwege volgende week mee bezig. Het is veel werk, maar waarschijnlijk ook weer een hele vooruitgang. Ze zeiden vanmorgen dat er met name aan de voorkant hier en daar zelfs nog enkel glas zat, dus alleen dat wordt al een verbetering. Als het helemaal klaar is, zal het in huis ongetwijfeld een stuk makkelijker warm te houden zijn dan nu. Maar nu is het op de etages in huis waar ze bezig zijn vooral extra koud. Er is steeds even geen bescherming voor de koude lucht van buiten. Gelukkig zijn er nog wel warme plekken in huis waar wij kunnen verblijven. En, zoals gezegd, de komende dagen ben ik niet thuis, dus heb ik er geen last van.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in