Ja, je hebt het misschien al gezien. Deze website ziet er helemaal anders uit dan de vorige. Dat klopt. Niet alleen de template (het uiterlijk van de site) maar ook aan de achterkant is veel veranderd. Maar eens even een kort verhaaltje van hoe het zo kwam. Daarna ga ik weer aan de slag met de verdere opzet van de website.

De afgelopen dagen heb ik mij eens gebogen over een andere opzet van de website. De laatste tijd schreef ik alleen maar wekelijkse verhalen op mijn site, maar ik wilde langzamerhand toch weer meer. Maar ook had ik problemen met mijn website. Vooral met de foto’s ging het niet goed. Na de update enige tijd geleden naar Joomla 3 werkten de galerijen niet meer. Niet prettig.

Daarom had ik mij gestort op andere Content Management Systemen (CMS). Voor de niet-kenner: met een CMS hoef je niet allerlei rare tekens in te voeren, maar wordt dat allemaal voor je gedaan. In eerste instantie wilde ik eens kijken naar WordPress, al had ik daar mijn twijfels over. De oude website van RTV ZOo was gemaakt in WordPress en ik vond dat niet handig. Maar ik dacht eerst maar eens goed naar de vergelijkingen tussen WordPress en Joomla te kijken. Wellicht ging ik daar dan anders over denken.

Bij die vergelijkingen kwam ik ook een derde CMS tegen, Drupal. Dat leek er aardig uit te zien, dus probeerde ik gisteravond een versie van Drupal op mijn site te krijgen. Niet meteen vanaf de hoofdpagina, maar via een subfolder. Dan kon alleen ik die bekijken en verder invullen. Drupal vergt wel meer handwerk, maar ik dacht dat dat wel zou moeten lukken. Helaas kon ik die Drupal-site helemaal niet openen. Misschien was het wel gelukt met een oudere versie, maar ik wil toch graag altijd de nieuwste. Dus (in ieder geval voorlopig): tot ziens Drupal.

Bij de werkzaamheden gisteravond heb ik ook enkele niet meer gebruikte databases opgeruimd. En daar is iets goed mis gegaan. Blijkbaar (bleek later) is het wachtwoord van de database, die ik voor mijn Joomla-site gebruikt, veranderd. In ieder geval kon ik helemaal niet meer op mijn website komen, zowel aan de voor- als aan de achterkant. Ik had niet meteen door dat het wachtwoord veranderd was. Ik wilde echter wel een geschikte site hebben.

Dus heb ik maar (en dat vind ik eigenlijk helemaal niet erg) de hele website weggehaald en de allernieuwste versie van Joomla geïnstalleerd. Ja, het blijft dus toch Joomla. Ik heb er al jarenlang ervaring mee en kan zelfs als het moet in de code wat aanpassen. Maar die volledig nieuwe versie biedt sowieso kansen om weer helemaal opnieuw te beginnen met het opzetten van de website.

En daar ben ik nu mee bezig. Zojuist heb ik de inhoud van mijn oude blog (de items, die daar in de module K2 stonden) overgezet naar het gewone artikel-gebeuren in Joomla 3. Met wat hulp van een SQL-query die ik op het web vond, kon ik dat van de ene naar de andere database overzetten. Want zoals al gezegd, toen ik had uitgevonden dat het wachtwoord niet meer werkte, kon ik dat aanpassen en de oude database dus weer gebruiken. Niet dat die gekoppeld is aan deze nieuwe site, want die wilde ik echt helemaal nieuw hebben. Maar toch, het maakt een aantal zaken wel makkelijker.

Inmiddels is de site dus weer actief, heb ik een nieuwe template uitgezocht om in te werken en de oude artikelen overgezet. Die zijn nog niet allemaal te lezen, maar dat komt vanzelf wel. De komende dagen ga ik verder met het inrichten van de site. Dan komen er ook weer foto’s, artikelen met achtergrondinformatie en allerlei andere zaken op te staan. Ideeën? Geef het door.

Kortom, kom de komende tijd regelmatig terug en bekijk wat er allemaal verandert. Ik ben zelf ook benieuwd.

Gepubliceerd 19-2-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in