Gisteren deed mijn IPad ineens raar. Een kleur was verdwenen en alles zag er nogal rood uit. Niet prettig. En dus ben ik maar ’s avonds voor de wekelijkse vergadering van  GroenLinks langs de winkel geweest om te informeren hoeveel reparatie zou kosten. En dat was nogal wat. Er moest een heel nieuw scherm opgezet, wat meer dan 150 euro zou kosten. Gezien de leeftijd van de IPad leek het dus verstandiger maar een nieuwe te kopen. En dat heb ik dus ook gedaan. Nu ben ik dus in het bezit van een IPad Air. Niet de allernieuwste versie, maar die van vorig jaar. Maar ik kan er weer prima mee uit de voeten.

De problemen met de vorige IPad zijn mogelijk ontstaan door een barst in het scherm, die een twee maanden geleden opgetreden is. De IPad viel toen uit mijn handen op de grond en daar kon het scherm dus niet goed tegen. Het leek tot nu toe verder eigenlijk wel mee te vallen met de consequenties. Alles deed het nog en ik kon de IPad normaal gebruiken. Tot gisteren dus.

Voordeel van een nieuwe IPad is, dat ik alles weer opnieuw kan inrichten. Uiteraard had dat met de oude ook wel gekund, maar van leeg af aan weer vullen is makkelijker dan zaken weghalen, wijzigen en dergelijke. Er was overigens wel de mogelijkheid om de oude inhoud zo ongeveer te kopiëren naar de nieuwe IPad, maar dat heb ik dus niet gedaan. Nu maar eens kijken of het allemaal nog beter werkt dan op de oude IPad, dat zal pas de komende tijd duidelijk worden. Ik heb goede hoop.

Deze week had ik verder helemaal geen last meer van de vermoeidheid, die mij vorige week parten speelde. Alles ging weer goed en koste niet zoveel energie, dat ik ruim over mijn grenzen heen ging. Slapen ging aardig (wel een nacht met wat minder slaap, maar dat leverde overdag geen problemen op) en ik heb zonder problemen alles kunnen doen wat op mijn schema stond. Ik ben zelfs nog even bezig geweest met het plannen van een uur televisie in het nieuwe systeem van RTV ZOo. Of dat is geworden zoals ik me dat voorstelde, kan ik pas morgen bekijken via de website.

Hopelijk gaat het voorlopig even zo door als deze week. Daar kwam natuurlijk ook bij, dat het bij de radio langzamerhand ook wat rustiger is na alle toestanden rondom het starten van de nieuwe systemen. We kunnen nu steeds meer onze aandacht weer richten op de normale zaken. Er moet nog wel het nodige geregeld worden, maar de basis is er en daar kan iedereen van de kabelkrant en website redactie aardig mee werken. Als het een beetje meezit, hoef ik morgen weinig aandacht daaraan te besteden en kan ik vooral bezig met enkele andere zaken betreffende website, kabelkrant, radio en tv. Als mijn gepruts met de televisie blijkt te werken, lukt het wellicht om het nieuwe tv-kanaal snel in de lucht te krijgen, zodat we vanaf dan ook niet meer de oude kabelkrant hoeven bij te houden.

Gepubliceerd 20-2-2015

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in