Ja, ik ben er nog! Al een tijdje heb ik op deze site niets van mij laten horen. Maar dat komt niet door een gebrek aan inspiratie (eerder te veel inspiratie of onzekerheid of en hoe ik iets zou moeten schrijven). Maar de afgelopen tijd ben ik drukker geweest met het uitvinden welke computer we zouden moeten kopen.

Want dat is de bedoeling. Zoals hopelijk duidelijk is geworden, ben ik actiever bezig met fotografie en video. Daar hoort absoluut ook het bewerken bij. Zeker het bewerken van video gaat lastig op onze huidige 8 jaar oude computer. Tel daarbij op dat het opstarten steeds langzamer gaat en het is duidelijk dat we aan een nieuwe computer toe zijn.

Het is echter niet zo simpel de juiste samenstelling te vinden. Wordt het een kant en klare computer of een zelf samengestelde? Kies ik voor AMD of Intel? En dan voor welke versie? En welke grafische kaart is het beste voor mijn wensen? Daarbij moet ik natuurlijk ook nog rekening houden met het beschikbare budget.

Via enkele winkels in Zwolle heb ik offertes gevraagd, maar die vielen te luxe en te duur uit. Dat kwam mede doordat ze slechts het meest extreme pakket beschreven, zelfs terwijl ik alternatieven had aangegeven en bij 1 van de 2 ook mondeling een uitgebreidere toelichting had gegeven. Wel gaven die offertes me wat meer duidelijkheid over bepaalde zaken.

Inmiddels heb ik de keuze gemaakt om te gaan voor een AMD-systeem. Of het een Ryzen 5 of Ryzen 7 wordt, dat is nog niet duidelijk, net als welke (wat goedkopere) grafische kaart erin komt. Over die twee vragen heb ik een verzoek om advies uitgedaan naar weer een andere winkel. Ik ben benieuwd hoe snel een inhoudelijke reactie komt, want dat was bij die andere winkels een minder punt. Een ontvangstbevestiging heb ik al gekregen inclusief de opmerking dat mijn vraag aan een specialist doorgestuurd zou worden die zo snel mogelijk zou moeten reageren.

Zodra ik dat advies heb, kan ik een definitieve keuze maken van het hele systeem. Dat wordt dus geen kant en klare computer. Of ik de computer laat bouwen door een ander of het zelf ga proberen (met wat hulp) kan ik dan ook bepalen. Binnenkort zou die nieuwe computer er dan echt moeten zijn.

Intussen gebeuren er uiteraard ook andere dingen. Zo was afgelopen zaterdag het NK tafeltennis weer in Zwolle en heb ik ook foto’s gemaakt van de carnavalsoptocht. Maar daarover zal ik een volgende keer wat meer vertellen (misschien morgen al). Wel plaats ik alvast een foto van het NK tafeltennis bij dit verhaal.

Gepubliceerd 4-3-2019

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in