En weer is een nieuw jaar begonnen. Eens zien wat 2015 allemaal weer zal brengen. Niet al te veel qua wekelijkse bezigheden ongetwijfeld. Dat schema ligt aardig vast en zal ook zo blijven. En dat lijkt ook goed te zijn. Maar toch gebeurt er wel wat dit jaar, waar ik mee te maken heb.

Bij RTV ZOo zit er een flinke verandering aan te komen. Ik heb er al eerder wat over geschreven. Maar de komende weken zal het echt vorm moeten krijgen, de nieuwe website en kabelkrant, met de broodnodige veranderingen aan de achterkant. En ook de veranderingen op tv-gebied en de komst van een dagelijks nieuwsprogramma zal wat werk opleveren. Maar dat is allemaal goed en dus ook goed te doen.

Iets wat ook langzamerhand schaduwen vooruit zal werpen, is ons bezoek aan Amerika. Het duurt nog wel even, pas 20 juli vertrekken we. Maar toch zijn we er al wat mee bezig. En Hilko helemaal. Die gaat al eerder en maakt een hele tocht met een neef en een vriend. Hij is druk bezig om die tocht goed voor te bereiden.

Charlotte en ik gaan ‘slechts’ naar Seattle en een paar dagen naar Vancouver in Canada. Maar daar moet ook wel wat voor voorbereid worden. Onder andere de kaartjes voor enkele honkbalwedstrijden en mogelijk een voetbalwedstrijd moeten geregeld worden. En zo ben ik ook daar zo nu en dan mee bezig.

Verder is er eigenlijk niet zo veel te verwachten. Deze week begint het tafeltennis op woensdagochtend weer en ook de vergaderingen van GroenLinks gaan weer van start. Voor Hilko staan er wel een paar aardige (hopelijk tenminste) zaken op het programma. Deze week gaat hij met de studie naar Brussel. In principe was de bedoeling om in één dag heen en weer te gaan, maar Hilko en enkele anderen hebben er nog een dagje aan vastgeknoopt. En over twee weken staat een wintersportactiviteit op het programma. Ook dat is verplicht via de opleiding. Het zit precies ingeklemd tussen twee thuiswedstrijden van PEC Zwolle, van zondag tot en met zaterdagochtend. Het is de eerste keer dat Hilko gaat wintersporten, dus het is maar te hopen dat hij niet verslaafd raakt.

In huis zal niet zoveel meer gebeuren, althans niet qua verbouwingen. Dat hebben we nu echt wel achter de rug. Wel zal er dit jaar nog het een en ander veranderd worden. Onder andere de kamer, waar ik dit zit te typen, moet onder handen genomen worden. Er moet bijvoorbeeld een nieuw tapijt in en de kast moet ook flink onder handen genomen worden. En boven, op onze slaapkamer, is de nieuwe kast eindelijk helemaal in orde. Die kan dus in gebruik genomen worden met onder andere als gevolg dat een ander kastje gaat verdwijnen.

Wat ik dit jaar nog moet doen? Van alles. Vorig jaar heb ik het een en ander geschreven over oud medestudenten en daardoor ook weer contact gekregen met Huub. Dat ligt echter al weer een tijdje stil. Dat moet ik toch weer eens oppakken. En ik moet nog een overzicht maken van de Karl May-boeken die ik heb. Pas dan kan ik goed kijken wat er verder nog nodig is (tenminste, wat ik graag erbij wil hebben).

Ach ja, en ook moet het boek dit jaar veel meer vorm krijgen. Ik ben al bezig om de opzet wat verder in te vullen, maar de diverse gesprekken die ervoor nodig zijn, moeten nog plaatsvinden. Dat zal dit jaar voor een groot deel moeten gebeuren.

En natuurlijk, wie wordt mijn nieuwe begeleider? Roel kan het niet meer doen, omdat mijn ‘behandel-traject’ voorbij is. Vanaf nu is er alleen nog maar ‘begeleiding’. Vanwege de veranderingen in de zorg kon de organisatie nog niet aangeven wanneer wie zou komen voor die begeleiding.

Kortom, voldoende zaken om  mee bezig te zijn het komende jaar. Ik wens mijzelf, maar meer nog iedereen de dit leest, een goed 2015. Maak er wat van!

Gepubliceerd 5-1-2015

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in