Vandaag even een kort stukje. Vorige week ben ik met een beweeg- en voedingsprogramma begonnen en dat kost wat extra tijd. En omdat ik deze en volgende week niet op vrijdag kan sporten, ben ik vanmorgen naar de radio geweest in plaats van gisteren. Volgende week vrijdag is er de bruiloft van Tim en Janine, dus ook dan is de kans niet groot dat ik een verhaaltje schrijf. Maar nu dus even wel.

Zoals gezegd is het programma begonnen. Ik ben nu 4 keer wezen sporten. Dat gaat goed. Ik weet inmiddels wat er gevraagd wordt en dat gaat prima. Het zijn alleen zogenaamde cardio-apparaten die ik gebruik. De laatste twee, een stepsmachine en de roeimachine, zijn het zwaarst. De stepmachine is logisch, trappen lopen kost nu eenmaal flinke energie. De roeimachine is alleen maar lastig omdat die erna komt.

Wat iets lastiger is, maar inmiddels ook steeds beter gaat, is het eten regelen. Vreemd genoeg mag ik, of beter moet ik, nu elke dag beginnen met vier boterhammen en tussen de middag eet ik ook vier boterhammen. Dat is dubbel zoveel als wat ik eerst at. Daar tegenover staat, dat ik ’s avonds een stuk minder eet. En daarnaast heb ik ook nog eens drie tussendoortjes. Een belangrijke wijziging daarnaast is, dat ik geen cola meer drink. Het gaat goed, al zijn er af en toe nog wat kleine onduidelijkheden. En we moeten natuurlijk ook rekening houden met Charlotte en vooral Hilko, die het ook moet kunnen en willen eten. Maar zoals gezegd, het gaat steeds gemakkelijker. En voor de mensen die het zich afvragen: ik mis cola helemaal niet en ook chips en dergelijke laat ik makkelijk staan.

Ik sport in principe elke maandag en vrijdagochtend. Alleen deze week en volgende week kan het niet op vrijdag vanwege een nascholing van mijn begeleidster. Dus deze week heb ik het donderdag gedaan (en RTV ZOo dus naar vandaag verplaatst, en volgende week doe ik het zaterdag (met daarna nog de radio). En dan tafeltennis ik uiteraard ook nog elke woensdag. Als kleine compensatie fiets ik voorlopig even niet meer op dinsdagochtend.

Morgen (zaterdag) ga ik naar de dag van de Karl May Vereniging. Ik bezoek de boekenbeurs en ben erbij als het blad gepresenteerd wordt. Dat laatste moet wel, vind ik. Er staat deze keer een stuk van mij in, gekopieerd van mijn website. Maar ik ben en blijf niet de hele dag. Na de presentatie ga ik, met Hilko, weer naar huis. ’s Avonds is dan nog een wedstrijd van PEC Zwolle en dan is het wel genoeg voor dit weekeinde. En dit is dan ook genoeg voor dit stukje. Tot de volgende keer.

Gepubliceerd 6-11-2015

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in