De wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen gaat bijna beginnen

Morgen is het weer zover: een IJsselderby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. Deze keer is hij extra beladen want ondanks verschillende opmerkingen vanuit het Zwolse kamp dat het niet zo is, is het eigenlijk gewoon noodzakelijk dat PEC Zwolle wint. Zonder 3 punten wordt het wel heel lastig om het eredivisieschap te handhaven. Zeker als je bedenkt dat in de laatste 6 wedstrijden o.a. Ajax, PSV en AZ de tegenstander zijn.

Deze keer staat de IJsselderby dus niet alleen op zichzelf, maar is hij ook belangrijk om kans te houden op weer een jaar eredivisie. De spelers en trainer stralen in ieder geval veel vertrouwen uit en ook ik heb nog hoop dat het allemaal goed komt. Maar, zoals eerder al gezegd, zelfs als PEC Zwolle degradeert ben ik volgens jaar gewoon weer in het stadion. Net als mijn familieleden, daar ben ik van overtuigd.

PEC Zwolle moet een paar spelers missen morgen. Vooral jammer is het dat Mustafa Saymak geblesseerd op de tribune achter moet blijven. Met zijn felheid, zeker in dit soort derby’s zou hij een welkome aanvulling zijn. Aardig daarbij is natuurlijk nog dat Saymak uit Deventer komt, maar al een groot deel van voetballende leven in Zwolle actief is.

Twee andere vaste basiskrachten die we moeten missen zijn Oussama Darfalou (gehuurd van Vitesse) en Thomas van den Belt. Darfalou is nog niet wedstrijdfit, van den Belt geschorst. Maar voor hen zijn aardige vervangers.

Vandaag zullen op de laatste trainingen van beide ploegen de supportersgroepen weer flink van zich laten horen. En dat zal morgen ook wel het geval zijn, al hoop ik dat het vooral positief geluid zal zijn. Het is, zeker tegen Go Ahead, voor sommige mensen blijkbaar lastig om zich fatsoenlijk te gedragen. Hopelijk hebben zij hun lesje al geleerd bij de vorige thuiswedstrijd tegen Feijenoord. Toen werd de wedstrijd een tijdje stilgelegd vanwege ‘supporters’. Het grootste deel van het stadion keerde zich duidelijk tegen die raddraaiers.

PEC Zwolle heeft ook de nodige maatregelen getroffen en moeten treffen. Zo is er een alcoholverbod en wordt er uitgebreider gecontroleerd bij binnenkomst in het stadion. Zeker dat eerste zou wat mij betreft wel altijd mogen. Hopelijk is dat voldoende om de rust te bewaren. Alhoewel rust, hopelijk moedigen de supporters hun club luidruchtig aan en zorgen ze zo voor een kolkend stadion. Ik hou mij rustig natuurlijk, vanwege de gevolgen van mijn herseninfarct is dat eigenlijk vanzelfsprekend.

Maar ik hoop op een leuke wedstrijd die liefst al snel door PEC Zwolle beslist wordt. Alhoewel, een slechte wedstrijd met 1-0 in de blessuretijd zou op dit moment ook goed zijn. In ieder geval zullen we vroeg naar het stadion gaan. Niet alleen is de wedstrijd al om kwart over twaalf, ook zal het betreden van het stadion wat langer duren dan normaal. Op naar morgen!

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in