En zomaar twee verhalen vlak achter elkaar. Zo kan het dus ook. Gisteren had ik het nog over een nieuwe computer (en die is inmiddels besteld!), vandaag gaat het over afgelopen zaterdag. Toen had ik een vrij drukke dag met een bezoek aan het NK Tafeltennis en aan de carnavalsoptocht in Zwolle. Gelukkig was het daarna een rustig weekeinde, dus dat ging allemaal goed.

Alweer voor de zevende keer werd in de Topsporthallen van Landstede het NK Tafeltennis gehouden. Ook voor de zevende keer was Tafeltennis Zwolle daarbij betrokken. In totaal zo’n twintig vrijwilligers waren onder leiding van Charlotte van vrijdagmiddag tot zondagavond bezig om de zalen in en her in te richten, te helpen bij allerlei zaken in de zalen en ga zo maar door.

Eigenlijk ga ik er elk jaar wel even naartoe op de zaterdag. Twee keer heeft ook Annewyke mee mogen doen aan het NK. De eerste keer verloor ze in de eerste ronde, de tweede keer in de tweede ronde. Als ik het zo schrijf zou je zeggen dat het goed zou zijn als ze ook nog een derde keer mee kan doen, maar dat zit er niet meer in (alhoewel, je weet nooit). Mede door mijn geschiedenis in het tafeltennis kom ik er altijd de nodige bekenden tegen. En sowieso ken ik vrijwel alle vrijwilligers wel.

Er is van alles te doen tijdens het NK. Niet alleen zijn de beste tafeltennissers van Nederland in strijd met elkaar, ook is er op zaterdag een jeugdklassentoernooi tussen de jeugd van alle afdelingen van Nederland en op zondag de finale van het scholierentafeltennistoernooi. En uiteraard komen veel verenigingsbesturen samen op het verenigingscongres, is er een tafeltenniswinkel en zijn er promotieactiviteiten.

Nadat ik rond twaalf uur binnenkwam, ben ik (na eerst even met Antoinette van de NTTB gesproken te hebben) de zaal ingelopen en vanaf daar vrijwel meteen door naar de crewruimte. Daar waren Lisette en Annewyke samen met wat anderen. Zij waren ook het hele weekeinde in touw als vrijwilliger. Vervolgens heb ik een tijdje een wedstrijd zitten bekijken die nogal spannend was en pas na zeven games beslist werd. Dat einde heb ik trouwens van hoog in de zaal gezien. Ik had mijn camera meegenomen en heb wat foto’s van de zaal genomen.

In een andere zaal was het jeugdklassentoernooi. Daar ben ik heengelopen en heb kort even met onder andere Roelof gesproken, die daar actief was. Van beneden en van boven heb ik ook die zaal op de gevoelige plaat vastgelegd. Van boven kon ik trouwens ook aardige overzichtsfoto’s maken van de hoofdzaal, zoals gisteren bij het verhaal over de computer al te zien was.

Na nog wat gesprekjes was het vervolgens tijd om het NK te verlaten en op weg te gaan naar de stad waar de carnavalsoptocht langs zou komen. Ik had het aardig ingeschat, want ik hoefde niet lang te wachten op de optocht. Het was overigens drukker dan de afgelopen jaren op de plek waar ik stond (aan het Groot Wezenland). Maar ik kon er prima staan en foto’s maken.

De optocht was prima, moet ik zeggen. Er lijkt al enige tijd een stijgende lijn te zitten in de uitdossing van de deelnemers. Veel groepen hadden zich mooi in dezelfde stijl verkleed. Jammer blijft nog steeds (in mijn ogen) dat veel wagens van carnavalsverenigingen niet meer zijn dan veredelde aanhangwagens (wel groot) met een verhoogde ruimte voor de prins en aanhang. Daar zou wel wat meer werk van gemaakt mogen worden. Maar de grote hoeveelheid andere groepen maakte dat wel weer goed.

Het blijft toch moeilijk om een leuk thema te vinden voor deelname aan de optocht. Een paar groepen had gekozen voor een variant op het tv-programma waarin gezocht wordt naar een nieuwe Rembrandt. Eén van de basisscholen week daar weer vanaf en had een Herman Brood-thema, logisch vanwege de komst van de Herman Brood Steeg (en het Herman Brood Museum in Zwolle, waar ik toch ook maar een keer heen moet). En uiteraard had het groepje GroenLinksers dat al jaren aan de optocht meedoet en inmiddels allemaal de gemeenteraad verlaten heeft, een mooi thema, de opvolging van burgemeester Henk Jan Meijer. Bij de stemming die zij tijdens de optocht uitvoerden, kwam ook weer duidelijk naar voren dat Zwolle het liefst nu eens een vrouwelijke burgemeester heeft.

Na zo’n vijf kwartier was de optocht ook weer voorbij. Ik heb nogal wat foto’s gemaakt en inmiddels gezien dat ik daar nog wel wat aan kan doen. Tenminste dat was mijn eerste indruk bij het bekijken. Pas als de nieuwe computer er is, ga ik daar echt mee bezig. Maar in totaal ben ik meer dan vier uur onderweg geweest en was dus wel toe aan even wat rust. De rest van het weekeinde heb ik (naast de vaste dingen als stofzuigen en de was vouwen) vooral voetbal gekeken en rustig aan gedaan.

Ik hoop en verwacht dat het volgende verhaal vanaf de nieuwe computer komt. Dat zal dan vast wel gaan over de eerste indrukken ervan. In ieder geval kan ik dan nog veel beter dan op de huidige bezig met foto en video. Ik ben benieuwd.

Gepubliceerd 5-3-2019

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in