Afgelopen weekeinde was vrij druk. Zaterdag was ik jarig, en dat betekende bezoek. Zondag was er veel sport op tv en mocht ik ook zelf voor het eten zorgen. Vanmorgen (maandag) ging de wekker om half negen, maar ik viel meteen weer in slaap en werd ruim een half uur later pas echt wakker.

Ik was dus jarig en mag nu echt zeggen dat ik bij de tafeltennisgroep hoor. Die is immers ontstaan als een 55+-groep. Nu is er al lang geen echte leeftijdsgrens meer. Je moet natuurlijk wel op woensdagochtend kunnen en passen bij de groep, maar los daarvan is iedereen welkom om het een keer te proberen. Ik ben wel nog steeds de jongste. En de groep is vrij groot, we zijn altijd met ongeveer 20 mensen.

 Aanstaande woensdag is een speciale tafeltennisochtend. Dan komen er bezoekers van de seniorengroepen vanuit Dalfsen en Ens. We spelen dan allemaal dubbelwedstrijden in steeds wisselende samenstelling. Er is een puntentelling, waardoor aan het eind duidelijk is wie het beste was. Het toernooi begint al wat eerder dan normaal, rond half tien. Gelukkig voor mij is het steeds een wedstrijd spelen en een wedstrijd rust. Anders zou ik het niet volhouden. Al eerder heb ik zo’n toernooi meegemaakt in Dalfsen.

Door mijn verjaardag zag de zaterdag er wat anders uit dan normaal. Ik ben al eerder naar de radio geweest en ben ook eerder weer naar huis gegaan. Zodoende kon ik nog even slapen voordat vanaf een uur of twee bezoek zou komen. We hadden niet echt heel expliciet mensen uitgenodigd, wie wilde komen was welkom. Mijn moeder, een broer en een zus kwamen. Daar hoorden natuurlijk ook een schoonzus en een zwager bij. En mijn broer en schoonzus hadden ook hun twee kleinkinderen mee, die zorgden voor veel afleiding. Uiteraard was ook Annewyke met Martijn gekomen. Met Charlotte en Hilko erbij was het een behoorlijke hoeveelheid met af en toe een drukke situatie. Maar ik heb het doorstaan. Rond vijf uur was iedereen (behalve Annewyke en Martijn) weer weg en kon ik wat rusten. Dat gebeurde ’s avonds met voetbal op de tv.

Zondag was dus sportdag. Niet actief maar passief. PEC moest uit tegen Go Ahead Eagles, voor de supporters altijd een ‘wedstrijd van het jaar’. Helaas lukte het PEC weer niet om te winnen. Al na een kwartier stond het 2-0 voor de Eagles en ondanks twee Zwolse doelpunten werd er met 3-2 verloren. Ik merkte maar weer eens dat mijn emoties uitgeschakeld zijn, want ik reageerde niet echt negatief of verrast. Als PEC had gewonnen, had ik wel wat meer erover gevolgd. Nu lees ik de krant niet echt over de wedstrijd en heb al helemaal geen interesse om op tv een herhaling of iets dergelijks te zien.

Na patat te hebben gemaakt voor Hilko, Charlotte en Hidde, die na samen met Hilko bij de wedstrijd in Deventer te zijn geweest bij ons kwam eten, was het tijd voor American Football. De Seattle Seahawks, het team dat Hilko en ik vooral volgen (en dat vorig jaar de Superbowl had gewonnen) speelde al om 19.00 uur tegen de St Louis Rams. Vorige week hadden de Seahawks thuis verloren, maar de Rams hadden pas één keer gewonnen, dus kon er met vertrouwen gestart worden. Echter, ook de Seahawks kenden een dramatische start. Ze kwamen wel met 3-0 voor, maar daarna was het een en al Rams wat de klok sloeg. Bij rust stond het 21-3 voor de thuisclub. In de tweede helft wisten de Seahawks wel aardig terug te komen, maar mede door twee prima uitgevoerde ‘trickplays’ van de Rams werd de eindstand 28-26 in het nadeel van de Seahawks. Een tweede nederlaag op rij en al de derde van dit seizoen. Het gaat duidelijk wat minder met de Seahawks, ook vanwege allerlei blessures. Maar ook hier weer, ik noteerde het zonder emoties.

Dat de Seahawks al om 19.00 uur speelden had onder andere als gevolg dat ik eerder naar bed ging dan vaak op zondagavond. Ik sliep rond half één, maar moest dus nog wat vermoeienissen kwijt van het weekeinde. Nu gaat weer een vrij gewone week beginnen. Op de redactie van de radio hebben we wat aanvulling gekregen, dus dat levert hopelijk wat tijd op om mij ook met andere radiozaken bezig te houden. Verder is er woensdag dus alleen die speciale tafeltennisochtend. En vanavond is er een eindredactievergadering van de radio, waar ik naartoe ga. Het is mijn eerste eindredactievergadering. Ik ben benieuwd.

Vrijdag komt Roel weer en dan gaan we het onder andere weer hebben over het boek. Mijn eerste opzet van vorige week is positief ontvangen, nu is het zaak een verdere planning te maken. Daarin komt dan ook te staan een korte vakantie vanaf ongeveer 24 november, als in huis gewerkt gaat worden aan de badkamer en de wc beneden. Dat brengt in het begin wat breekwerk met zich mee, dus dan ga ik ergens anders naartoe. Het precieze schema krijgen we nog, dus de exacte datum dat ik wegga is nog niet duidelijk.

En nu ik het toch over vakantie heb: we weten inmiddels ook waar we komend jaar naartoe gaan. We gaan weer eens naar Seattle. Deze keer ook met een paar dagen Vancouver. Hilko maakt er een langere tocht van, waarschijnlijk met wat anderen van Denver via wat omzwervingen naar Seattle en Vancouver. Dat is voor mij te inspannend. Charlotte en ik gaan waarschijnlijk rechtstreeks naar Seattle en blijven daar dan een paar weken bij een nicht van Charlotte. De details zullen allemaal de komende dagen of weken duidelijker worden. Wordt vervolgd dus.

Gepubliceerd 20-10-214

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in