Vanmorgen heb ik Charlotte naar het station gebracht. Zij gaat anderhalve week naar Washington, waar ze op bezoek gaat bij mijn zus en zwager. Gedurende die tijd ben ik dus alleen met Hilko thuis, maar het programma is helemaal doorgenomen, dus zal geen probleem zijn.

Zoals elke week ga ik ook nu een keer naar mijn moeder voor een bezoek en om te eten.  Dat gebeurt toevallig wel op ander dagen dan normaal. In plaats van dinsdag ga ik er deze week woensdag op bezoek en volgende week op donderdag. Vanmiddag gaat niet, omdat ik dan met Annewyke en Hilko naar Groningen ga voor de propedeuse buluitreiking van Hilko. Weer een mijlpaaltje dat behaald is door Hilko.

Het gaat prima met Annewyke en Hilko. Annewyke is na een half jaar bewegingswetenschappen en een jaar operatieassistente nu helemaal op haar plaats bij geneeskunde. In Nijmegen heeft ze de bachelor fase inmiddels afgesloten. Daarvoor krijgt ze (geloof ik) in november haar bul. Eind van deze maand begint ze aan de coschappen. Ze heeft lang genoeg vakantie gehad en daarin ook nog wat gewerkt. Ze is dus echt aan de coschappen toe. Het zal wel weer even wennen zijn om niet de hele week met haar vriend samen te zijn, maar dat zal vlot gaan verwacht ik. Gezien de eerste drie jaar en dat wat je leest en hoort over coschappen, zal het vast weer een drukke periode worden.

Hilko heeft na twee jaar American Studies nu ook zijn draai gevonden bij Sport Gezondheid en Management in Groningen. De propedeuse heeft hij in één keer gehaald en dat wordt dus vanmiddag bevestigd met de bul. Daarmee heeft hij twee propedeuses te pakken, want dat was bij American Studies ook gelukt, zij het niet in één keer.

In het tweede jaar moet Hilko onder andere stage lopen. Dat doet hij met twee medestudenten op een school in Emmeloord. Daar regelen ze sportactiviteiten voor de sportklassen. Gaat blijkbaar prima en is makkelijk te doen met z’n drieën. Ook is hij begonnen met een trainersopleiding tafeltennis, tafeltennistrainer 3 om precies te zijn. Dat gebeurt ook voor de studie, maar Hilko kan het bij Tafeltennis Zwolle eveneens prima gebruiken. Daar is hij vrij actief, als manager van het eerste herenteam, assistent wedstrijdsecretaris jeugd, coach van een jeugdteam, lid van de WOB-commissie (WOB staat voor werving, opvang en behoud), tafeltennisser en frequent bezoeker van de kantine. Ook helpt hij regelmatig bij toernooien en dergelijke.

Annewyke speelt uiteraard ook nog steeds tafeltennis. Zij zit in het eerste van Tafeltennis Zwolle en speelt daarmee in de eerste divisie, één klasse onder de eredivisie. Dat gaat haar prima af. Ze is tot nu toe nog ongeslagen en heeft afgelopen weekeinde nog twee eveneens ongeslagen speelsters van de koploper hun eerste nederlaag kunnen toebrengen.

Annewyke en Hilko brengen Charlotte vandaag naar Schiphol. Op het moment dat ik dit schrijf, zijn ze er al. Nadat Charlotte de koffer heeft afgegeven, zullen ze vast nog even wat drinken voordat Charlotte door de douane gaat. Het vliegtuig van Charlotte vertrekt pas over 2½ uur, dus daar hebben ze wel tijd voor. Maar ik ben altijd liever ruim op tijd dan net te laat bij zoiets en dat heeft Charlotte gelukkig ook.

Gepubliceerd 15-10-2013

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in