Het is alweer maandagmorgen tien uur (net geweest). De strijkbeurt is weer gedaan, de vloer ook en nu is het tijd voor mijn wekelijkse internetpraatje. Wat gaat de tijd snel, zelfs als je geen betaald werk hebt. Natuurlijk doe ik wel het een en ander, zoals werkzaamheden voor de lokale radio. En niet te vergeten fietsen, tafeltennis, bezoek aan mijn moeder, PEC Zwolle volgen, voetbal kijken, enzovoort. En ook daarmee gaat de tijd dus snel.

Het afgelopen weekeinde was Annewyke weer eens thuis. Martijn was vanaf zaterdag met zijn familie op vakantie, vandaar. Even weer wat bijgepraat over hoe het met de studie gaat (goed dus). Sinds vanmorgen is ze weer naar Nijmegen, waar deze week de tweede coschappen-periode begint met eerst drie weken voorbereiding en dan echt weer aan de slag.

Hilko heeft gistermorgen weer gevoetbald. Over het algemeen ga ik daar niet naartoe. Maar het gaat wel goed met dat voetbal. Gisteren stond de ploeg van Hilko bij de rust met 4-0 voor. In de rust werd onder andere Hilko (één van de verdedigers) gewisseld. Uiteindelijk werd het nog net 5-4 voor zijn ploeg. Geen idee natuurlijk of dat mede aan de wissel ligt, maar het is toch aardig om dat te denken natuurlijk.

Charlotte is zondag de hele dag in Nijmegen geweest in het oude huis van Cecile. Samen met haat zussen en broers hebben ze veel opgeruimd. Ook is er nog even gesproken over de verkoop van het huis. Eind deze week komt een geïnteresseerde kijken. Het lijkt met de prijs goed te gaan, dus met een beetje mazzel gaat de verkoop vlot. En dat is erg plezierig na het vele gedoe met Cecile, die nog wat moet wennen in Olst. Maar dat komt wel goed.

Ikzelf kon zaterdag eindelijk de elektrische fiets weer ophalen. Ik had hem dinsdag naar de fietsenmaker gebracht, omdat hij weer eens moeilijk deed. De computer gaf steeds aan, dat de accu leeg zou zijn, wat absoluut niet het geval was. Na enig onderzoek hadden ze uitgevonden, dat een stekker doorgebrand was. Het repareren koste nog wat moeite, en uiteindelijk hadden ze in Zuid ook niet de juiste apparatuur. Toen is de fiets naar het centrum gebracht, waar de hoofdvestiging van de fietsenmaker zit. Voor mij was de keuze zaterdagmiddag: of nog tot vandaag of morgen wachten en de fiets in Zuid ophalen, of naar het centrum en daar de fiets ophalen. Ik heb voor dat laatste gekozen. Daar in de winkel heb ik ook nog even kort met een oud-leerlinge gesproken (uit de eerste jaren van mijn lerarenloopbaan lang geleden).

Met de radio op zaterdag, en het voetbal op de zaterdagavond en zondag was het weekeinde ook weer vlot voorbij. Ook deze week zal wel weer vlot lopen. Een herseninfarct lijkt wat dat betreft weinig uit te maken voor de snelheidsbeleving. En zo is het ook weer snel maandagmorgen en tijd voor mijn volgende praatje. Tot dan.

Gepubliceerd 10-3-2014

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in