Het gaat goed met de Mariners, de baseballclub uit Seattle waar ik al sinds ongeveer 1989 fan van ben. In dat jaar hadden Charlotte en ik een reis door het westen van Amerika gemaakt (met eerst een bezoek aan New York) en met familie van Charlotte uit Seattle waren we toen ook bij een honkbalwedstrijd van de Mariners geweest. Toen wist ik het nog niet zo goed, maar 2-0 winnen zonder zelf een slag mee te krijgen is toch wel knap.

Maar het gaat goed dus. Gisteravond wonnen de Mariners en ze staan nu 4 wedstrijden boven 500 op 33-29. Oftewel, ze hebben 33 wedstrijden gewonnen en 29 verloren. Daarmee staan ze weliswaar ‘slechts’ derde in de American League West, op 5,5 wedstrijden van koploper Oakland en 1 wedstrijd van nummer twee Los Angeles Angels (die uit Anaheim komen), maar in de Wild Card race staan ze tweede en dus op één van de twee wild cards. En dat is al jaren niet meer voorgekomen.

En hoe ze gisteren wonnen, is ook wel het vermelden waard. De eigen pitcher, Felix Hernandez, één van de toppitchers, was in zeer goede vorm. Hij gooide in 7 innings maar liefst 15 strike-outs, een persoonlijk record. Maar ook de pitcher van de Rays, Chris Archer, gooide goed en verliet de wedstrijd na 6 1/3e inning met 0 tegenpunten. En het bleef tot in de negende inning 0-0. Balfour, de pitcher van de Rays op dat moment, leek alles onder controle te hebben en gooide snel twee spelers uit en kwam tegen Brad Miller op 2 strikes en 0 walks. Maar toen ging het voor hem mis en kwam alles goed voor de Mariners. Miller sloeg een triple, Bloomquist volgde met een walk en Chavez wist Miller binnen te slaan met een fraaie slag langs de rechter lijn. Het hek was van de dam en na Miller wisten nog vier Mariners de thuisplaat te overschrijden. Een 5-0 voorsprong dus ineens. Closer Rodney kon weer gaan zitten en twee andere relief pitchers gooiden de wedstrijd simpel uit.

Vanavond spelen de Rays en de Mariners weer, dan om tien over zeven Nederlandse tijd. Voor mij dus weer gelegenheid om te kijken. Eens zien of ze de winning streak kunnen uitbreiden naar drie (en dat na een winning streak van vijf wedstrijden, die in de eerste wedstrijd tegen de Rays afgebroken werd).

Het zal duidelijk zijn, honkbal in Amerika betekent bijna elke dag spelen. Na vandaag reizen de Mariners weer naar Seatlle (vanuit Sint Petersburg, Florida, dus bijna het hele land over) om morgen alweer te spelen tegen de New York Yankees. De eerstvolgende rustdag is pas 26 juni. De spelers doen dus wel wat voor het vele geld dat ze krijgen. Dat bijna elke dag spelen gaat door tot eind september, waarna voor sommigen ook nog de play-offs zijn, die doorlopen tot eind oktober. Een goede conditie is dus ook erg zinvol. En voor de volledigheid, de spelers zijn al actief sinds half februari en hebben gedurende de hele maand maart al elke dag oefenwedstrijden gespeeld.

Het is alweer een tijd geleden, dat de Mariners een echt goed seizoen draaiden. In het begin van de eeuw hadden ze een paar goede jaren, met als uitschieter 2001, toen ze maar liefst 116 van de 162 wedstrijden wonnen, een record voor de Major Leagues. Dat betekende niet dat ze de World Series wonnen (ze werden in de  halve finales uitgeschakeld), maar het was een genot om de Mariners te kijken. Sinds die tijd loopt het minder, met een aantal seizoenen waarin meer verloren dan gewonnen werd. Nu, met zelfs enkele pitchers die geblesseerd zijn, gaat het goed. Of ze dat het hele seizoen vol weten te houden, is nog de vraag, maar we genieten er in ieder geval van.

Gepubliceerd 9-6-2014

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in