Vanmorgen heb ik weer een lading pillen gehaald. Het duurde wat langer, onder andere omdat ik weer nieuwe pillen erbij heb gekregen. Blijkbaar gebruik ik twee pillen, die in combinatie met elkaar niet heel erg goed zijn voor de maag. Er ontstaat, voor zover ik het begrepen heb, extra maagzuur. En dat kan op termijn problemen opleveren, zoals een maagzweer.

Klaarblijkelijk heeft de apotheek iedereen nog eens goed doorgenomen en onder andere bij mij dit probleem vastgesteld. Ze hebben met de huisarts overlegd en die vond het goed om een extra medicijn voor te schrijven. Ze moesten eerst ook van mij weten of ik het wel goed vond. Maar ja, wat kan ik eraan doen dan wel ervan vinden. Dus maar genomen.

De nieuwe medicijnen kunnen gewoon op elk moment genomen worden en werken 24 uur. Kan ik dus gewoon in mijn bakje met medicijnen doen. Nog even bedenken of ik ze ’s morgens of ’s avonds neem. Het zal wel ’s avonds worden. Nu dus vijf pillen per dag, twee soorten als bloedverdunner (= 3pillen), één om cholesterol te verlagen en nu dus nog een maagbeschermer. Wat mij betreft blijft het daarbij. Maar ja, wie weet wat ze als volgende weer verzinnen.

Meteen ben ik ook maar even bij mijn moeder langs geweest. Zij was aan het werk in de kerk. Deze week gaat ze niet op dinsdag en donderdag, maar op maandag en dinsdag. Daarna gaat ze een paar dagen naar het zuiden, onder andere om kerstmis te vieren. Morgen (=dinsdag) ga ik eens niet bij haar op bezoek, maar ik had nog niet gehoord wat de uitspraak van de rechtbank was in de zaak tegen haar (toen nog verdachte) overvaller. Hij blijkt een straf van twee jaar te hebben gekregen. Een jaar minder dus dan de eis van de Openbaar Aanklager, maar toch zeker een duidelijke straf.

Ik was trouwens met de auto onderweg. De fiets heeft weer eens kuren. Hij doet het niet. Of beter gezegd, er lijkt geen elektriciteit meer te zijn. Niets doet het, alleen af en toe het licht. Onhandig dus en maar weer eens een bezoekje aan de fietsenmaker. Zaterdagmiddag was ik al naar de fietsenmaker gefietst, maar die was toen al dicht. Vanmiddag is hij weer open, maar dan zit ik bij de radio. Zal dus morgenvroeg pas worden dat ik langs kan. En dus maar even wat vaker met de auto op trajecten die ik normaal met de fiets doe. Ik kan natuurlijk wel een andere fiets pakken, maar dat is vrij zwaar en dus liever niet. Het weer werkt wat dat betreft trouwens ook niet mee.

Het is bijna kerstmis. Het jaar zit er op een ruime week na weer op. En dan is het tijd voor een nieuw jaar. In dat nieuwe jaar zullen bij de radio wat zaken gaan veranderen. Daar zijn we nu al een beetje mee bezig, maar in januari zal er echt hard gewerkt worden aan een nieuwe website, kabelkrant, tv-kanaal en radioprogrammering. De bedoeling is, dat alles 2 februari live gaat. Het wordt als het goed is allemaal een flinke verbetering ten opzichte van de huidige situatie.

Voor mij zal 2015 persoonlijk ook een verandering brengen. Ik krijg een andere begeleider. Roel zit bij het team behandeling, en het behandeltraject is voor mij afgelopen. Het begeleidingstraject blijft gewoon doorlopen. Vanwege de veranderingen in de zorg is nu nog niet duidelijk wanneer ik een nieuwe begeleider krijg, maar dat die er komt is wel zeker. Je merkt dus ook daaraan, dat er heel wat gaat veranderen. Je zou zeggen: 2015 gaat bijna van start, dus nu zou alles wel duidelijk moeten zijn. Maar dat is dus niet zo. Veel zal pas in 2015 echt duidelijk worden. We hebben voor een paar weken een weekschema gemaakt. En dan moeten we maar weer kijken of er al meer duidelijkheid is.

Overigens, voor diegene die geïnteresseerd is: vorige week heb ik geen stukje geschreven. Men was toen weer bezig met vooral het toilet beneden. En dat zorgde weer voor zoveel lawaai, dat ik twee dagen uitgeweken ben naar mijn moeder. Een stukje schrijven kwam er niet van. Maar de afgelopen week hebben ze hard doorgewerkt. En nu is zowel de badkamer als het toilet beneden klaar, op het schilderen van enkele dingen na. Maar dat komt volgend jaar (over een paar weken dus) pas.

Gepubliceerd 22-12-2014

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in