Vandaag zijn ze begonnen aan het vernieuwen van de hal. Van helemaal beneden tot boven komt er nieuw behang. Dat is ook wel eens nodig, want na 24 en een half jaar hier wonen hangt er nog steeds het bouwbehang. De rest van het huis is inmiddels wel eens onder handen genomen, maar dat deel nog niet.

Om 9 uur kwamen de twee mannen, die de verandering uitvoeren, binnen. Ze gaan eerst het oude behang weghalen en dan het nieuwe ophangen. Logische volgorde toch? En ook gaan ze de trap naar de zolder helemaal opnieuw verven. Daardoor kan Hilko een paar dagen niet op zijn kamer slapen, maar dat is een klein detail. Op de eerste etage hebben we nog kamers over, waar hij dan gebruik van kan maken.

Het is nog even afwachten hoe ik tussen de middag kan slapen. Omdat ze op de gang bezig zijn, is er uiteraard wel wat lawaai overal in het huis. Maar afhankelijk van waar ze precies bezig zijn, kan ik ook uit verschillende kamers kiezen. Vandaag zijn ze vooral helemaal boven bezig, dus zal het waarschijnlijk ‘gewoon’ onze slaapkamer worden en een beetje door het lawaai heen slapen. Maar als ze beneden bezig zijn, dan ligt de kamer van Hilko op zolder het meest voor de hand. We zien wel.

Vanmorgen probeer ik eindelijk de pagina van GroenLinks op orde te krijgen. Het heeft een stuk langer geduurd, dan ik in eerste instantie had verwacht. Blijkbaar is het gemak van het maken van pagina’s langzamerhand toch wat verdwenen. Maar het is nu bijna klaar. Toch weet ik voor een volgende keer, dat ik niet zo gemakkelijk meer kan zeggen dat ik het wel even doe. En mede door de toch af en toe lastige zaken daarbij denk ik er teveel over na (zonder dat ik dat eigenlijk wil). Dat kost energie en rust. Goed dus, als het inderdaad klaar is.

Dit weekeinde kregen we de gegevens van de nieuwe Office 365-omgeving van RTV ZOo. Iedereen bij de radio krijgt een eigen mailbox, en ook komt er een Sharepoint-omgeving. Ik denk en verwacht dat dat een grote vooruitgang zal betekenen voor de onderlinge communicatie. Wel zal het in eerste instantie het nodige afstemwerk betekenen. Maar dat hoef ik gelukkig niet te doen, tenminste niet het technische gedeelte. Ik verwacht dat ik wel in het praktische gedeelte bij de website- en kabelkrantredactie een belangrijke rol zal spelen. Vanuit het verleden ken ik Sharepoint en weet ik redelijk wat er allemaal mee kan. Mede vandaar mijn verwachtingen voor de toekomst. Zaterdag gaat de omgeving echt live en dan kunnen we zien hoe het werkt.

Uiteraard moet ik ook nog even iets over het afgelopen weekeinde kwijt. Het was vrij druk met zoals altijd de radioactiviteit op zaterdagmiddag en als bijzonderheid een bezoek aan het theater op zaterdagavond. Gerard van Maasakkers was weer in Zwolle en dat betekent zoals altijd dat mijn moeder en ik, deze keer aangevuld met Hilko, naar het theater gingen. Het was een goede voorstelling met veel hoogtepunten uit zijn carrière. Nummers van zijn eerste elpee kwamen langs (hij begon met Hee Gaode Mee, voor mijn moeder altijd een feest der herkenning, want in het Nuenens Broek hebben mijn vader en zij elkaar ontmoet), maar ook recente successen en zelfs nieuwe nummers werden gespeeld. Ik was aan het einde wel aardig moe, dus was het snel naar huis en daar rustig op de bank zitten.

Zondag volgde nog de wedstrijd van PEC Zwolle tegen Ajax. Ik was nog niet helemaal over de vermoeidheid van de dag ervoor heen, maar kon toch rustig genieten van een goed spelend PEC Zwolle, dat Ajax weliswaar de ruimte gaf, maar zelf ook de nodige kansen kreeg en uiteindelijk verdiend met een gelijkspel (1-1) afsloot. Voor het eerst kon PEC Zwolle daarmee punten afsnoepen van Ajax. De rest van de dag en avond heb ik rustig gezeten en tv gekeken. Volgend weekeinde is het naar verwachting rustig met alleen de radio op zaterdag. Het voetbal zal ik dan weer via de tv volgen.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in