Zo´n twee weken hebben we nu een nieuwe computer. Hij doet het goed en ik moet zeggen, het inrichten was een fluitje van een cent. De oude harde schijf zit ook in de nieuwe computer, dus dat scheelde ook nog met het extern bewaren van gegevens. De computer is snel, alles werkt en het bewerken van foto en video gaat goed. Het heeft even wat voeten in de aarde gehad, maar ik kan dus erg tevreden zijn met hoe het nu gaat.

Eén van de voordelen van de computer is dus dat hij snel is. Bij de oude computer was het handig om hem op tijd aan te zetten, waarna je even moest wachten voordat je verder kon. Nu kun je meteen aan de slag. Dat komt onder andere door de SSD-schijf die erin zit.  Ook de grafische kaart werkt vlot en goed. Samen met de processor kun je prima meerdere programma’s tegelijk laten draaien zonder dat je ergens vertraging ervaart.

Ik ben dus ook weer bezig met het bewerken van video-opnames. Daar kan ik nu aardig mee los gaan. Zo is het een stuk gemakkelijker om bijvoorbeeld het ‘green screen’-effect te realiseren (waarbij een deel van het beeld vervangen wordt door een ander beeld) en ook heb ik uitgezocht hoe je iemand kunt blurren (onherkenbaar kunt maken). Dat wil niet zeggen dat ik die effecten al goed gebruikt heb. Bij de beelden die ik tot nu toe gemaakt en bewerkt heb, was dat wat lastig. Maar in de toekomst ga ik het zeker gebruiken. En ook andere effecten ga ik uiteraard uitzoeken, niet alleen voor video, maar ook voor de fotobewerking.

Het is een plezier om bezig te zijn op de computer. En het was goed om alles weer eens helemaal schoon op te kunnen bouwen. De komende tijd zal ik vaker bezig zijn op de computer. Daarbij kan ik ook weer het honkbal in Amerika kunnen volgen. Vanaf donderdag loopt de competitie weer, al hebben de Mariners (mijn favoriete team) al twee wedstrijden vooruit gespeeld in Tokio. En die hebben ze ook allebei gewonnen!

Die twee overwinningen zijn natuurlijk mooi, maar of ze een teken zijn dat het een super seizoen wordt voor de Mariners is nog de vraag. Ze hebben een flinke verandering doorgemaakt in de selectie met heel veel jonge spelers erbij. Ze richten zich eigenlijk meer op de volgende seizoenen. Wat meer zal duidelijk worden in de eerste serie wedstrijden tegen de Boston Red Sox, de winnaars van de World Series van afgelopen jaar.

Zondag is de eerste wedstrijd die ik via de computer live kan volgen. Met twee schermen kan ik daarnaast dus ook wat andere dingen doen. Denk overigens niet, dat ik donderdag, vrijdag en zaterdag geen honkbal zal kijken. Dan zal vast ook wel regelmatig een wedstrijd op staan. Maar de Mariners spelen die dagen steeds midden in de nacht Nederlandse tijd, en daar sta ik uiteraard niet voor op.

Gepubliceerd 26-3-2019

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in