Sinds een paar dagen hebben we een jaarabonnement op Film 1. Dat is niet omdat we dat graag wilden, maar we kregen het gratis aangeboden door Ziggo. En als iets gratis is… En het houdt automatisch weer op, dus daar hoeven we ons ook niet druk om te maken. Of we er veel naar gaan kijken, is nog de vraag. Tot nu toe zijn er in ieder geval nog geen films geweest die mij aanzetten om te kijken.

Om dat te zien wat je wilt zien is tegenwoordig een hele uitdaging. Steeds meer komt op betaalkanalen. En we hadden er al wat: ESPN voor het Nederlandse voetbal en Amerikaanse sporten, Ziggo Sport omdat we een gecombineerd abonnement van Ziggo en Vodafone hebben, Disney+ gewoon omdat we lefhebbers zijn van het Disney-materiaal, en ga zo nog maar even door. En nu zijn er weer twee leveranciers bijgekomen: Viaplay en HBO Max.

Maar die nemen we zeker voorlopig nog niet, ook al heeft HBO Max best wel een interessant aanbod (qua hoeveel je ervoor moet betalen). En Formule 1 spreekt ons helemaal niet aan, waardoor Viaplay voor ons minder interessant is.

Maar toch moet Ziggo natuurlijk van alles doen om de klanten te behouden. En daarom zullen ze vast ook dat aanbod van Film 1 hebben gedaan. Het zou natuurlijk wel aardig zijn als ze ook de abonnementsprijs wat omlaag doen, maar daar ga ik maar niet van uit. Wellicht komen er de komende tijd nog wat leuke aanbiedingen om ons vast te houden.

Nu zullen wij ook niet zomaar naar een andere provider overstappen. Daarvoor zouden we eerst nog wat dingen moeten veranderen, zoals de mail. En dan raken we ook een aantal voordelen kwijt, zoals het gratis abonnement op Ziggo Sport en de dubbele data voor ons telefoonabonnement. Het zijn natuurlijk geen dealbrekers, maar gecombineerd met het feit dat we dan ook nog van alles zouden moeten wijzigen om tv te kunnen kijken, zien we er toch van af.

Ik heb wel eens gekeken of KPN goedkoper zou zijn dan Ziggo, maar als we hetzelfde zouden willen als nu, dan maakt dat weinig tot niets uit. Het enige voordeel van KPN op dit moment is dat we dan helemaal glasvezel zouden hebben, wat voor het uploaden een voordeel zou zijn. Maar het uploaden via Ziggo gaat ook wel goed en Ziggo gaat daar de komende tijd ook nog wat aan verbeteren.

Wat wij ook belangrijk vinden is de kwaliteit van de diensten en de ondersteuning. En daarover hebben we geen klachten. En we hebben al Ziggo of een voorloper daarvan sinds we kabeltelevisie hebben, dus al meer dan dertig jaar volgens mij. We hebben nog nooit grote problemen gehad en als er al iets was werd dat snel opgelost.

Je leest nog wel eens dat mensen vinden dat er te weinig HD te zien zou zijn op Ziggo, maar dat maakt mij weer niet zoveel uit. En op dat gebied zijn ze ook met een inhaalslag bezig. HD is natuurlijk beter, maar SD (de oude standaard) is over het algemeen ook prima. Als het goed is gaat binnenkort RTV Focus trouwens ook over op HD. Dat zou wel een duidelijke verbetering moeten zijn.

Kortom, wij zitten goed bij Ziggo en blijven daar dus voorlopig ook nog. Maar je weet nooit. Misschien dat er in de toekomst dingen gebeuren waardoor we toch van provider gaan veranderen. We zullen het zien.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in