Gisteren ben ik met Hilko naar Vitesse – PEC Zwolle geweest. Dat was op uitnodiging van Henk W. en Kees van H. van de gemeente Rheden. Het hoorde ook nog bij mijn afscheidscadeau van de gemeente.

Nadat Hilko ons naar Arnhem had gereden, konden we eerst even op adem komen bij Henk. Rustig een drie kwartier zitten, thee drinken en met Henk en Kees praten over voetbal en de gemeente. Onder andere werd duidelijk, dat Henk de gemeente gaat verlaten en (tijdelijk) hoofd wordt van het sportbedrijf. Kees wist ook te melden dat bij cultuur bijna de situatie was bereikt, dat de gemeente weinig meer hoefde te doen. Ook bleek Carion, de welzijnsorganisatie, failliet te zijn. Vooral Hilko deed verder het woord, ik kon rustig ontspannen om me klaar te maken voor de wedstrijd.

Daarna reden we met z’n vieren naar het Gelredome. De auto werd geparkeerd bij de Rijnhal en vandaar was het een klein stukje lopen naar het stadion. Tijdens de wandeling heb ik nog wat met Kees gesproken over hoe het allemaal gaat. De tunnels die we door moesten, zorgden wel voor een korte pauze, want het geluid was daar apart.

We waren precies op tijd in het stadion, want toen we op onze plekken gingen zitten, kwamen ook de spelers het veld op. Het Gelredome is wel apart. Het is natuurlijk een volledig gesloten stadion. Het veld wordt door de weeks naar buiten gereden. Doordat het gesloten is, is er ook een andere geluidservaring. Daar moest ik wel aan wennen.

Ook zaten we achter één van de goals, en ook nog vrij hoog. We hadden dus een goed overzicht over het veld, maar omdat ik dat zicht niet gewend was, koste dat ook nog wat extra energie. Het spel ontwikkelde zich zo, dat beide helften het grootste deel aan de overkant gespeeld werd. Vanwege de afstand (en ongetwijfeld de nieuwigheid voor ons) was het af en toe wat slecht te volgen. Maar spannend wist PEC Zwolle het toch nog te maken. Bij de rust was het 2-0 voor Vitesse en had PEC Zwolle weinig in te brengen. Maar na rust was eigenlijk alleen PEC Zwolle in de aanval. Helaas leverde dat maar één doelpunt op.

Het stadion kon na de wedstrijd vlot verlaten worden. En op de terugweg naar de auto heb ik nog even verder gesproken met Kees. Ook over het feit dat ik er nu wel doorheen zat. We zijn dus ook bij Henk niet meer naar binnen geweest, maar zijn meteen richting Zwolle vertrokken.

Gepubliceerd begin 2013 (exacte datum onbekend)

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in