We zijn inmiddels één dag in Montreal, op bezoek bij Hilko en Emilie. Gisteren hebben we een goede vlucht gehad van Schiphol naar Montreal. Vandaag hebben we meteen mogen genieten van de kou hier. Het was -7 en zeker de stukken dat ik in de rolstoel zat, waren goed koud. Maar in de middag kon ik mij in bed weer goed opwarmen. En nu, terwijl het in Nederland alweer dinsdag is, schrijf ik dit stukje over de eerste twee dagen van onze vakantie.

Gisteren, zondag, waren we al op tijd weg om naar Schiphol te gaan. Annewyke en Rosalie brachten ons, wat heel gezellig was. Tegen twaalf uur waren we daar en gingen uiteraard meteen naar de check-in balie. De baliemedewerkster wist niet zo goed dat we voor Canada geen negatieve test nodig hadden omdat we begin november positief op Corona waren getest. Maar na wat uitgezoek en een telefoontje kwam dat gelukkig goed en was zij ook weer wat kennis rijker.

Na afscheid genomen te hebben van Annewyke en Rosalie meldden we ons bij de Assistance-balie. Charlotte had vanwege mijn beperking assistentie geregeld. En ik moet zeggen dat dat perfect geregeld was en ons ook wat voordeel opleverde. We konden zowel op Schiphol als in Montreal nogal wat rijen overslaan en snel overal doorheen. En we mochten ook als eersten het vliegtuig in. Om aan te geven hoe snel het ging: in Montreal waren we als laatste uit het vliegtuig, maar als eerste door de douane en bij de bagage. En ook daar hadden we heel snel de koffers. Hilko en Emilie waren maar net op tijd zodat ze niet op ons hoeven te wachten en wij niet op hen.

Omdat we tegen de avond aankwamen, hebben we weinig meer gedaan die dag. Charlotte en ik gingen vrij vroeg naar bed. De volgende ochtend waren we dan ook vroeg wakker. Vooral Charlotte. Ik heb nog wat gelezen in bed. Een boek van Bob Iger, de CEO van Disney. Later zal ik nog wat meer schrijven over dat boek en hoe ik het vond. Het zal nog wel even duren voordat ik het uit heb. Maar het is wel erg interessant.

Vanmorgen gingen we op pad om wat Disney-spullen voor Hilko te halen. Eerst keken we nog even bij het nieuwe appartement. Van buiten ziet dat er goed uit in een mooie omgeving. Daarna brachten we een bezoek aan het Olympisch stadion en de omgeving daarvan. Vooral de omgeving, want het stadion was uiteraard, net als veel andere zaken in Montreal, gesloten. In die omgeving ligt ook de botanische tuin van Montreal. Nu is die vooral wit, door de sneeuw, maar je kreeg toch wel een indruk dat die er mooi uit zal zien in de zomer. We hadden de auto bij het Olympisch stadion gezet en waren vandaar rond het stadion naar de botanische tuin gelopen. Althans, ik heb een deel gelopen en een deel in de rolstoel gezeten. Voor de duwers, vooral Charlotte en Emilie, was dat af en toe zwaar en verwarmend, voor mij werd het op een gegeven moment wel wat koud. Dus toen we de Chinese tuin hadden bekeken, hebben we de auto weer opgezocht.

Nadat we nog de rivier over waren gegaan voor een mooi uitzicht op downtown Montreal, zijn we weer naar huis gegaan. Daar heb ik geslapen en hebben we rustig aan gedaan. En nu nog wat Pointless kijken voordat we straks naar bed gaan. Morgen doen we rustig aan en woensdag gaan we weer wat bekijken.

Wij voor downtown Montreal (foto: Hilko)
Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in