Ik wil graag mijn fotografiekunsten verbeteren. Daarbij heb ik een goed voorbeeld: Hilko maakt veel wel erg mooie beelden. Om mijn kunsten te verhogen, heb ik een boek gekocht om meer achtergrondinformatie te krijgen en de camera (Panasonic DMC-G7) beter te leren kennen. Rustig neem ik dat boek door en ook ga ik mij meer verdiepen in de niet-automatische mogelijkheden van de camera.

Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Een goed beeldbewerkingsprogramma is ook noodzakelijk. Daarom ben ik nu ook de eigenaar van de nieuwste versie van Paint Shop Pro. Daarmee kun je foto’s nog verder verbeteren. Ook oude foto’s, zoals het voorbeeld op deze pagina al een beetje laat zien. De originele foto heb ik simpelweg laten verbeteren via een instelling, op zwart-wit gezet en nog op een vrij simpele manier wat laten verscherpen. Binnen enkele minuten alvast een aardig resultaat.

En het haalt ook nog wat herinneringen naar boven. Deze foto heb ik gemaakt in 1977 (als ik het wel heb) tijdens een schoolreis met een deel van 5-VWO naar Londen. Opeens stonden er wat politieagenten op scherp en toen we vroegen waarom, bleek dat the queen langskwam op weg naar de ontvangst van een andere vorst. Dus maar even geprobeerd een foto te maken.

Later kom ik vast nog wel terug op die reis. Nu ga ik eerst alle foto’s daarvan, en andere foto’s, op de computer zetten en zo verbeteren. Allemaal hebben ze die kleurzweem zoals bij deze foto, dus simpelweg plaatsen heeft geen zin. Overigens heb ik al wel gemerkt dat ik heel wat namen van toen kwijt ben. Tja, je wordt ouder.

En misschien ga ik later nog wel even in op de gebeurtenissen van de afgelopen weken. Daar is op zich genoeg over te vertellen.

Gepubliceerd 8-1-2019

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in