De ingang van InteraktContour
De ingang van InteraktContour

Vandaag ben ik begonnen bij InteraktContour op de dagbesteding. Dat laatste is wel een belangrijke toevoeging, want ik heb natuurlijk al lang ervaring met InteraktContour. Vrij snel na mijn eerste herseninfarct kreeg ik een begeleider van hen, en die is tot nu toe gebleven. Alhoewel, ik heb al de nodige verschillende begeleiders gehad. Allemaal positief, alleen jammer dat ze steeds maar relatief kort bleven. Aan mij heeft dat volgens mij niet gelegen. Nu heb ik Jeroen, en ik hoop dat hij een tijd blijft. Dat heeft hij ook wel gezegd, maar je weet nooit.

Na mijn tweede herseninfarct in mei vorig jaar heb ik zo’n half jaar gerevalideerd bij de Vogellanden. Dat traject zit er inmiddels op en nu ben ik mijn week weer opnieuw aan het inrichten. Al eerder had ik het daar even over. In die nieuwe inrichting speelt InteraktContour een belangrijke rol. Twee dagdelen in de week ga ik daar nu naartoe. Op de dinsdagochtend ben ik vooral op de computer bezig, op donderdagochtend ben ik er aan het sporten.

Inmiddels heb ik al met wat mensen kennis gemaakt. Anne-José zit tegenover mij. Zij begeleidt de groep die op de computer bezig is, op dit moment 9 mensen. Gerrit kende ik al; die heeft mij in het verleden ook individueel begeleid. En Robin heb ik vorige week leren kennen bij het gesprek met het Sociaal Wijkteam. Hij gaat me dadelijk ook nog wat meer vertellen over de sport op donderdag. Ook ken ik al wel een enkele cliënt van de gespreksgroep waar ik tot zo’n twee jaar geleden aan heb deelgenomen.

Maar ook een paar cliënten die ik nog niet kende, ken ik nu. Hans en Tom hebben zich al aan mij voorgesteld. Vooral Tom had een heel verhaal. In 1979 heeft hij een ernstig ongeluk gehad, waardoor hij nu hier is. Tot die tijd was hij een fanatieke sporter die op allerlei takken van sport uitblonk. Ook nu doet hij nog aan sport, zij het op een heel ander niveau.

De komende tijd zal ik wel meer mensen hier leren kennen. Dat zijn dan niet alleen cliënten, maar ook stagiaires en vaste medewerkers. Grotendeels zit ik achter de computer. Maar af en toe is er natuurlijk ook pauze en praat ik met andere mensen. Als je maar open bent en je open opstelt, moet dat ook prima kunnen.

Ik ga op de dinsdag dus vooral achter de computer zitten. Dan ben ik, zoals nu, bezig met mijn eigen website, doe af en toe wat voor RTV Focus, pruts wat aan en help mogelijk wat anderen met hun computerwerk. Ik zal er regelmatig verslag van doen.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in