Deze week heb ik voor het eerst na vier weken weer gebadmintond. Door vakantie (waardoor de zaal dicht was), voetbal (halve finale beker PEC Zwolle – PSV), een vergadering (bestuur GroenLinks) en een flinke verkoudheid was het er al een tijd niet meer van gekomen. En het was te merken.

We beginnen altijd met een uurtje training. In dit geval was het eerste een loopoefening met racket. Telkens moesten we een minuut een bepaalde oefening in het veld doen. Daarna 20 seconden pauze en vervolgens weer een minuut de volgende oefening. Dat hield ik dus niet goed vol. Eén minuut was al te lang deze keer. Maar goed, met wat rust tussendoor kwam ik de training door. We eindigden met een dubbeloefening waarbij op een gegeven moment mijn positie door iemand anders overgenomen werd.

Na de training is er vrij spelen. Er worden altijd dubbels gespeeld. Daarvoor is steeds zo’n 12 minuten beschikbaar. Meestal sla ik de eerste wedstrijd over om uit te rusten van de training. Daarna speel ik een potje en ga dan naar huis. Zo ook deze keer. Het spelen ging wel redelijk, al merkte ik wel dat de soepelheid nog niet terug was.

Ik heb besloten om het volgend sportjaar niet meer te gaan badmintonnen. De woensdagavond valt te vaak uit door allerlei omstandigheden. Een doorlopende beweegactiviteit wordt het dus niet. Ik wil dan gaan tafeltennissen op de woensdagochtend. Bij Tafeltennis Zwolle is dan een groep ouderen actief waar ik me bij kan aansluiten. Ik moet dan nog wel mijn ochtend bij RTV ZOo naar een ander moment verplaatsen, maar dat zal zeker wel lukken.

Zo kom ik weer wat vaker bij Tafeltennis Zwolle, waar ik enkele jaren voorzitter ben geweest. Ik kan dan gebruik maken van de vernieuwde zaal. Vroeger heb ik ook wel eens wat trainingen gevolgd bij Tafeltennis Zwolle (toen nog Flits), maar echt tafeltennisser ben ik nooit geweest. Maar ik heb er alle vertrouwen in, dat het goed zal gaan. Vanaf september gaan we het zien.

Gepubliceerd begin 2013 (exacte datum onbekend)

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in