Ze is weer weg. Inmiddels ligt ze ongetwijfeld weer bij haar thuis in Montreal in bed. Maar het was leuk, het verblijf van Emilie in Nederland (en Frankrijk). Woensdagavond is Hilko met zijn vriendin naar Londen gegaan, waar ze nog een deel van de donderdag samen konden doorbrengen voordat Emilie echt naar huis moest. Het zal een roerend afscheid geweest zijn, maar gelukkig had Hilko daarna nog enige tijd voordat hij weer in Nederland was (mede door de mist in Amsterdam), dus de ergste emotie was wel verwerkt.

Deze keer heb ik wel een foto van Emilie en Hilko kunnen maken en bij dit verhaal geplaatst. Ze zijn wel heel actief geweest, met een bezoek van een paar dagen aan Frankrijk (familie van Emilie en Disneyland), bezoek van en aan vrienden van Hilko hier in Zwolle, bezoek aan de tafeltennisvereniging en met delen van de rest van het gezin aan Amsterdam en Madurodam. Maar gelukkig ook enkele momenten rustig thuis, zodat we de vriendin van Hilko iets beter hebben leren kennen.

Hilko heeft Emilie een stoomcursus Nederlanderschap gegeven. Of misschien nog beter een stoomcursus Hilko-schap. Ze heeft veel personen en belangrijke dingen uit Hilko zijn leven gesproken en gezien. Voor zover ik het kon bekijken is dat aan beide kanten prima bevallen. En smaakte het naar meer. Dat gaat dus ook gebeuren. In april gaat Hilko een paar weken naar Montreal om Emilie op te zoeken.

Hilko is al wel een keer in Montreal geweest, op weg van Australië naar Nederland. Dat deed hij via Amerika (Hawaii, Seattle, Atlanta, Memphis en dergelijke), Canada (met een bezoek aan Montreal bij Emilie) en weer Amerika (New York, met Emilie). Helemaal nieuw zal het niet zijn voor hem. Maar leuk zeker wel. En hij is er dan langer, dus ik verwacht dat Emilie dan net zo’n stoomcursus zal geven als Hilko de afgelopen weken.

Intussen gaat mijn leven gewoon door. Toch zijn er wel wat bijzonderheden te melden. Annewyke is inmiddels verhuisd naar haar eigen appartement. Daar ben ik nu af en toe nog om pakketten in ontvangst te nemen, dingen in orde te maken en dergelijke. Zo ga ik er, nadat ik dit geschreven heb, weer even naartoe om te proberen het televisiesignaal en de telefoon in orde te maken. Dat liep de eerste keer niet helemaal volgens verwachting, maar dat kwam ook door de verouderde apparatuur in het appartement. Gisteren is de monteur van Ziggo langsgekomen en heeft bijna alle in orde gemaakt. Er moet alleen nog een kabel getrokken worden voor de tv en een speciale aansluiting voor de telefoon opgezet worden. Lijkt een kleine moeite, even afwachten of dat echt zo is.

Bij RTV ZOo is het een weekje wat rustiger. Mensen zijn met vakantie en het nieuws is wat minder aanwezig in de mailbox. Prettig om zo even wat andere zaken op te kunnen pakken. Mijn schema blijft gewoon hetzelfde. Alleen afgelopen maandag ben ik niet geweest. Maar zaterdag de 31e ben ik dus wel bij de studio te vinden. Dat gaat allemaal gewoon door.

* Een poging tot iets in het Frans. Ik weet niet zeker of het klopt, maar proberen kan altijd. Het zou moeten betekenen (voor als het niet klopt of voor degenen die helemaal niks met Frans hebben): tot ziens in Montreal of Zwolle.

Gepubliceerd 30-12-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in