Hilko is weer terug. Een week geleden hebben we hem opgehaald van Schiphol. Hij heeft het afgelopen jaar een fantastische tijd gehad maar moet nu weer proberen het normale ritme te pakken te krijgen. Dat zal vast wel lukken, ook door de ‘ondersteuning’ van ons. De afgelopen week is hij in ieder geval al weer druk geweest met allerlei zaken, waaronder de tafeltennisweek voor de jeugd. Voor ons, Charlotte, Annewyke en mij, is het dus weer even normaal, met vier mensen in huis. Hoe lang dat precies zal duren, is niet te zeggen. Dat hangt mede van het afstuderen van Annewyke en Hilko af en de vervolgstappen die zij dan gaan doen.

Het is momenteel superwarm met temperaturen rond en boven de dertig graden. Dat betekent dus, dat de vakantie bijna afgelopen is. In het midden van het land zijn de scholen alweer begonnen, hier starten ze maandag. Gelukkig voor de docenten en leerlingen neemt de hitte na het weekeinde weer af. Ik doe rustig aan, dan is het goed te doorleven. Ik heb ook al een tijd geleden vakantie gehad en ga nu gewoon door met van alles bij RTV ZOo en met de andere dingen die op mijn weekschema staan. Deze week is er alleen geen tafeltennis geweest, juist vanwege de tafeltennisweek voor de jeugd.

Bij RTV ZOo is te merken, dat de vakantie zo ongeveer voorbij is. Er komen veel meer mails dan enkele weken geleden. Het zijn nog wel veel agendaberichten, het aantal nieuwsberichten blijft nog wat achter. Maar het is er alweer aardig druk mee. Komende week zal het aantal nieuwsberichten vast ook flink toenemen.

Ik ben met anderen bezig om de nieuwe werkwijze van de nieuwsredactie vorm te geven. Veel mensen moeten rechten hebben op allerlei systemen, de werkwijze moet helder en duidelijk zijn, en natuurlijk moet ook duidelijk zijn wie wanneer waarvoor verantwoordelijk is. Zoals het nu staat, gaan we op 5 september echt volledig van start met nieuwsuitzendingen op de radio en eerste testopnames voor NieuwsTV. Vanaf oktober zou alles prima moeten draaien. De online-media blijven zoals altijd gewoon doordraaien.

Langzamerhand komen we ook in een situatie dat we los van de nieuwsuitzending van Focus op Zwolle tussen vijf en zes (en over niet al te lange tijd tot zeven) ook op andere momenten korte nieuwsbulletins gaan maken. Zo gaan we steeds meer richting een volwaardige 24/7-radiozender voor Zwolle en omgeving.

Zo af en toe komen er ook nieuwe medewerkers bij. Maar er zijn er nooit genoeg. Gisteren heb ik nog een nieuwe medewerker ontvangen, die de nieuwsredactie komt versterken. Iemand met tv-ervaring en vooral tv-wensen, wat nu goed uitkomt.

Het komend weekeinde is er één met twee keer barbecueën. Zaterdag bij ons in de tuin, als de straatbarbecue (door anderen georganiseerd) plaatsvindt. Zondag ga ik dan barbecueën als start van het nieuwe seizoen bij RTV ZOo. Kan ik meteen het nieuwe huis van een van de RTV ZOo-collegae zien. Tussendoor hopen we natuurlijk dat PEC Zwolle nu wel een goed weekeinde beleeft, uit tegen Heerenveen. De eerste wedstrijden hebben nog weinig opgeleverd, en het wordt tijd om wat meer punten te pakken. Maar dat geldt voor Heerenveen net zo goed, zij hebben 1 punt meer dan PEC Zwolle. We zullen het zien.

Nu eerst nog even rustig aan doen om niet helemaal te smelten.

Gepubliceerd 26-8-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in